Podologija podrazumeva procedure laserskog otklanjanja kurjeg oka, uraslog nokta i bradavica na stopalima.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja specijalista hirurgije.
Pregledi i konsultacije su BESPLATNI!

Stopala su najopterećeniji deo ljudskog tela.  Čovek dnevno napravi između 8 000 i 10 000 koraka, pa se procenjuje da dnevni pritisak na stopala iznosi oko 100 tona. U stopalu se nalazi 25% svih kostiju koje čine ljudsko telo, oko 250 000 znojnih žlezda i preko 200 mišića i ligamenata. Naša stopala su veoma izdržljiva, ali svakako nisu potpuno otporna, pa se tokom životnog veka može pojaviti niz problema, kao što je kurje oko, urasli nokat ili bradavice na stopalima. Uzroci pojavljivanja ovih problema na stopalima su brojni – od neudobne obuće, preko nepravilne nege stopala, do virusa kojima je ljudsko telo izloženo.

Šta je podologija?

Podologija je deo dermatologije koji se bavi prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom bolesti stopala.

Podologija pored objedinjavanja znanja vezanih za fiziološke, ali i patofizioliške pojave na stopalu, podrazumeva izučavanje i primenu niza procedura kojima se dijagnostikuju i leče problemi kože i noktiju, ali i mišićni, vaskularni, nervni i koštani problemi na stopalu.

Brojni faktori utiču na zdravlje naših stopala i problemi nisu uvek estetske prirode, već mogu izazvati bolne simptome, koji vrlo često pokreću niz zapaljenskih procesa. U Deja Estetic & Anti-Aging centru koristimo laser metodu, kao odličan izbor prilikom brzog i jednostavnog uklanjanja bolnih izraslina na stopalima.

Najčešća oboljenja stopala

Najčešća stanja, problemi i terapijski postupci koji su u fokusu podologije:

  • Lečenje gljivičnih infekcija stopala i noktiju
  • Lećenje kurjih očiju
  • Lečenje uraslih noktiju
  • Tretmani žuljeva
  • Lečenje plantarnih bradavica

U Deja Estetic & Anti-Aging centru nudimo vam besplatne preglede i konsultacije sa hirurzima, koji će dijagnostikovati vašu promenu na stopalu i pomoći vam da na ispravan način tretirate vašu vrstu problema.

Lasersko uklanjanje kurjeg oka, uraslog nokta i bradavica na stopalu

Podologija podrazumeva uklanjanje bolnih izraslina na stopalu laser metodom. Uklanjanje kurjeg oka, uraslog nokta ili bradavica na stopalu laserom je jednostavna, rutinska i efikasna procedura koja se vrši pod lokalnom anestezijom, uz minimalno vreme oporavka. Mnogi ljudi se okreću alternativnim rešenjima, koristeći svojevrsne kreme i gelove, ili pokušavaju da u kućnim uslovima ublaže bolne simptome koje izazivaju ove izrasline na stopalima. Metodom uklanjanja kurjeg oka, bradavica na stopalima i uraslog nokta laserom, u potpunosti se eliminiše bolna izraslina. Ne ublažavajte bolne simptome, otklonite ih.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required