Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i pročišćavanje pora, kao i hidriranje i pojačavanje mikrocirkulacije kože.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve tretmane obavlja visoko obrazovani kozmetičar.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Naša koža prevashodno ima barijernu funkciju i štiti nas od virusa i bakterija, održava ravnotežu tečnosti u našem organizmu i reguliše telesnu temperaturu. Naša koža svakodnevno podnosi sve negativne, kako spoljašnje, tako i unutrašnje uticaje i promene. Koža lica je najizloženija spoljašnjim uticajima, tako da ona najviše trpi sve promene koje se dešavaju oko nas, što je čini veoma osetljivom. Vetar, hladnoća, toplota, UV zračenje, prašina, duvanski dim su činioci koji utiču na zdravlje i čistoću naše kože. Dodajmo ovome i ostatke šminke na koži, koji zapušavaju pore, zbog čega dolazi do niza iritacija na koži, kao što su mitiseri, bubuljice, akne i pigmentacije na licu. Korišćenjem raznih preparata koža se ne može dubinski očistiti, pa se higijenski tretman lica, od strane stručnog kozmetičara, preporučuje jednom mesečno.

Šta je higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom kojeg se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoća nagomilana u porama. Metode higijenskog čišćenja lica nisu univerzalne za sve ljude. U Deja Estetic & Anti-Aging centru, kozmetičar će na osnovu vašeg starosnog doba i stanja kože odrediti koji je tip tretmana najpogodniji za vas.

Cilj higijenskog tretmana lica

Higijenski tretman lica omogućava nam da naša koža bude zdrava, čista, hidrirana i sveža, sa ujednačenim tenom. Prilikom higijenskog tretmana lica, kozmetičar pravi izbor preparata koji će najbolje poboljšati stanje vaše kože. Ono što je obavezno prilikom higijenskog tretmana kože je piling koji će odstraniti mrtve ćelije i omogućiti njihovu zamenu novim, madim ćelijama. Higijenskim tretmanom lica se ne dobija samo dubinski očišćena koža, već se masažom lica, vrata i dekoltea podstiče mikrocirkulacija, što pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u ćelijama, a poznato je da su oni najzaslužniji za svežu, hidriranu i zdravu kožu. Nakon ovog tretmana, od kozmetičara dobićete smernice za održavanje kože do sledećeg higijenskog čišćenja.

 

Higijenski tretman lica sadrži

  • Obavezan mehanički piling;
  • Čišćenje lica ultrazvukom;
  • Masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea;
  • Dubinsku ozonizacija i dezinfekcija;
  • Stavljanje maske koja odgovara svakoj koži pojedinačno.

 

Kome se preporučuje higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica se preporučuje svima – muškarcima i ženama svih uzrasta, bilo da želite da tretirate problematičnu kožu sa aknama i bubuljicama ili da pospešite svežinu i hidriranost svoje kože.

Ovaj je tretman važno primenjivati još od puberteta zato što većina promena i problema na koži počinje u toj dobi, a između ostalog, korisno je početi što ranije sa adekvatnom negom kože, jer se tako usporava proces starenja, što pomaže da se bore što kasnije pojave.

Nakon konsultacije sa dermatologom, a u zavisnosti od stanja i eventualnih problema na koži, sprovodimo higijenske tretmane lica uz primenu BABOR, ekskluzivne nemačke kozmetike za negu lica i tela.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107