Medicinski pedikir podrazumeva medicinski tretman stopala i noktiju, a namenjen je opsežnijem tretiranju stopala kod ihtioze, tinee pedis, jako zadebljalih nokatnih ploča u cilju održavanja, a ne lečenja, jer lečenje savetuje i dalje izvodi specijalista dermatohirurgije i podologije u našem centru.

Medicinski pedikir izvodi profesionalno osoblje, kvalifikovano za tretiranje medicinskih problema i preventivnu negu naših stopala.

 

Šta je medicinski pedikir u odnosu na estetski?

Pedikir je oblast estetike koja se odnosi na negu kože stopala kao i noktiju. Vrste pedikira koje možemo ponuditi klijentima u kozmetičkom centru su estetski i medicinski. Estetski se odnosi na negu zdrave kože stopala kao i noktiju. Medicinski pedikir se pre svega odnosi na problematike koje se mogu pojaviti na koži stopala kao i noktiju. Osnovnu podelu kada su problematike u pitanju ćemo napraviti: hiperkeratoze, urasli nokti, gljivice na noktima i koži stopala, kurje oko, bradavice.

Medicinski pedikir je znatno detaljniji i sveobuhvatniji

Za razliku od estetskog pedikira koji se bazira samo na skidanju viška kože, oblikovanju noktiju i lakiranju, medicinski je znatno temeljniji. Ova vrsta pedikira podrazumeva uočavanje žuljeva, novonastalih bradavica, izuzetno neprijatan problem sa urastanjem noktiju, uklanjanje zanoktica, piling stopala, tretman uglavnom himalajskom solju, kao i masažu stopala.

 

Preventivno delovanje medicinskog pedikira

Hiperkeratoze se odnose na zadebljanja na koži peta, a vrlo često i na prstima. Zadebljanja se pojavljuju usled pojave izuzetno suve kože što je takođe uzrokovano lošom negom kože, usporenim metabolizmom u organizmu kao i neudobnom obućom.

Urasli nokti nastaju usled loše nege noktiju na nogama, koja se pre svega odnosi na pogrešan način sečenja noktiju. Vrlo važan detalj jeste čišćenje kanala koji se nalaze oko samog nokta.

Gljivice na noktima se jako često pojavljuju kao i gljivice na koži između prstiju. Gljivice na noktima nastaju usled korišćenja instrumenata ili turpija nakon osobe koja ima već zaražene nokte gljivičnom infekcijom. Nokat koji je oboleo postaje zadebljan, boja se menja od žućkaste do zelenkaste. Podiže se od nokatnog ležišta odnosno kreveca. Prisutan je i neprijatan miris.

Kurje oko nastaje usled dugotrajnog trenja u obući, na peti ili prstu. Tokom vremena stvara se zadebljanje koje polako prerasta u žulj koje može zauzimati dublje slojeve kože. Ukoliko je problem većih razmera, konsultovaćemo klijenta sa našim specijalistom hirurgije.

 

Medicinski pedikir podrazumeva viši stepen higijene od običnog estetskog pedikira

 

Visok procenat odraslih osoba ima neki vid problema sa stopalima, bilo da je u pitanju deformitet. Loša neudobna obuća, nekvalitetne čarape, loša higijena, genetska predispozicija… samo su neki od faktora koji mogu izazvati patološke promene na stopalima.

Ipak, najveći problem je izostanak pravovremene reakcije. Tek kada problem počne da narušava naše svakodnevno kretanje i prijatan stil života, setimo se da poklonimo pažnju stopalima.

 

Pažljivo odaberite vašeg pedikira

Nažalost, često brojni kozmetički saloni nemaju uslove neophodne za medicinski pedikir, a pribor koji koriste nije adekvatno sterilisan, što pospešuje razvoj gljivica na vašim stopalima i noktima.

Medicinski pedikir podrazumeva isključivo jednokratnu upotrebu sterilnog pribora, kao i upotrebu kadica za stopala koje nemaju mlazni efekat, jer se u mlaznim kanalima uglavnom zadržava najviše bakterija. Shodno ovome, birajte salon u kom ćete raditi medicinski pedikir.

U našem salonu medicinski tretman isključivo izvodi stručno osoblje. Tretman se izvodi u sterilnim uslovima i sa profesionalno sterilisanim i stručnim instrumentima, kao i najboljim kozmetičkim preparatima. Ukoliko se prilikom tretmana uoče promene koje mogu dovesti do aktunih problema, naše stručno osoblje uputiće Vas na pregled kod našeg specijaliste dermatohirurgije i podologije.

AKTUELNE CENE NAŠIH USLUGA POGLEDAJTE U CENOVNIKU!

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required