Lipoliza je medicinska procedura kojom se tope i uklanjaju masni jastučići na butinama, struku, zadnjici, kolenima i rukama.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja lekar specijalista.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Zbog ubrzanog načina života, danas su nezdrave životne navike postale deo svakodnevice – od nezdrave brze hrane, do fizičke neaktivnosti. Osim toga, na lepotu naše kože i tela utiče i stres. Zbog svih ovih faktora, naša koža gubi elastičnost i teksturu. Neadekvatna ishrana, posao koji zahteva konstantno sedenje, ali i genetska predispozicija su činioci koji mogu dovesti do povećanja telesne težine ili gojaznosti. Poznato vam je da nekada ni naporne fizičke vežbe i dijete ne mogu pomoći da vaše telo izgleda onako kako želite. Uporni masni jastučići sa nekih delova tela jednostavno se ne mogu ukloniti vežbanjem i dijetama, koliko god se vi trudili da ih otklonite.

Šta je lipoliza?

Lipoliza je medicinska procedura kojom se uklanjanjaju lokalizivane masne naslage. Prilikom ove procedure, koriste se mezoterapijski kokteli koji se ubrizgavaju direktno u masno tkivo.

Koktel se sastoji se od fosfatidilholina i dezoksiholata. Prilikom primene, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz našeg organizma. Potrebno je naglasiti da se ovim postupkom ne menja nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Cilj lipolize?

Lipoliza se ne koristi za gubljenje kilograma, već isključivo za reoblikovanje delova tela sa kojih se masni jastučići ne mogu skinuti vežbanjem i dijetama. Lipoliza je metoda kojim se uspešno uklanjaju masne naslage sa stomaka, butina, zadnjice, kolena i ruku. Osim toga, lipoliza odlično utiče na redukciju celulita.

Da li postoje neželjeni efekti?

Budući da je lipoliza nehirurški tretman prirodnim, mezoterapijskim koktelima, neželjenih efekata gotovo da nema. Posle tretmana se može pojaviti prolazno crvenilo i otok na mestu koje je tretirano. Ponekad se mogu pojaviti i čvorići, kao posledica tretiranja masnih naslaga. Ovi čvorići nestaju blagom masažom, koju možete praktikovati već tri dana nakon tretmana.

Rezultati tretmana

Lipoliza je tretman kojim možete izgubiti i do 10 cm u obimu, u zavisnosti od toga koju regiju tretirate. Rezultati lipolize su trajni ukoliko vodite računa o svojoj kilaži posle tretmana. Broj tretmana koji je potreban da biste postigli željeni izgled zavisi od regije koju tretirate i u Deja Estetic & Anti-Aging centru određuje ih lekar specijalista.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required