Prolećni umor iako se manifestuje kod svakoga drugačije, ima nešto zajedničko – pogađa sve, nevezano za pol, uzrast i način života. Ako ste primetili da se budite umorni, iako ste spavali dovoljan broj sati popodne vas hvataju ”dremke” koje se produže na više od sat vremena ne brinite, sve je u redu sa vama, ali vas je uhvatio prolećni umor.

Zašto nastaje prolećni umor?

Sa martovskim suncem, višim temperaturama (nekada i velikim temperaturnim razlikama za vrlo kratki vremenski period) krvni sudovi u našem organizmu se šire, a logično sa tim pritisak opada što nas čini usporenijim nego inače. Neretko, prolećni umor je praćen glavoboljom, zamorom, nesanicom, smanjenim apetitom i pasivnošću.

Prolećni umor je posledica manjka vitamina C koji tokom zime nismo dovoljno unosili usled jednolične ishrane.

Prolećni umor nije nikakva bolest, nazovimo to nekakvim subjektivnim osećajem ili stanjem koje je potrebno organizmu da se prilagodi novonastaloj situaciji. Period trajanja prolećnog umora može biti od nedelje do mesec dana.

Šta možete da učinite za vaš organizam?

Deja Estetic & Anti-Aging Centar ima idealno rešenje za prolećni umor, a to je masaža!

Iako masaža smiruje, ona ipak na nežan način podstiče našu cirkulaciju, endokrini i mišićni sistem.

Takođe, stimuliše naš nervni sistem, i na taj način unosi ravnotežu u našu dnevnu rutinu, koja uključuje:

  • koncentraciju
  • san
  • fizičku spremnost

Životi mnogih su stresni iz dana u dan, a opet suviše malo vremena posvećujemo da popravimo naše fizičko i duhovno stanje. Svako od nas zaslužuje preko potreban moment relaksacije za sebe.

Deja Estetic & Anti-Aging Centar nudi sledeće masaže u brobi protiv prolećnog umora:

  • Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i za oslobađanje od niskog stepena bola u mišićima. To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije.
  • Parcijalna masaža je usmerena specifično ka određenom delu tela. Ona služi da oslobodi tenzije bilo koji deo tela za kratko vreme. Parcijalna masaža za cilj ima rešavanje konkretnog problema. Za ovu vrste masaže upotreba kvalitetnih ulja je veoma bitna.
  • VIP Relax masaža je Relax masaža s parafinskom svećom. Ovo je novitet kod nas, a u svetu je već dugi niz godina jedna od omiljenih masaža. Parafinska sveća otpušta prijatan miris u prostoriji za masažu i pretvara se u ulje koje prijatno deluje na kožu, hrani je i čini je lepšom i elastičnijom. Masaža svećom je holistička masaža koja ima za cilj da ublaži fizički i psihički zamor. Na organizam deluje pozitivno, opuštajuče budi čula i neguje kožu.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107