Masaža je, kako se veruje, najstariji oblik lečenja. Masaža snažno deluje na zdravlje i raspoloženje i pogodna je za sve uzraste. Vršenjem pritiska na kožu stimulišu se unutrašnje tačke, čime se omogućava bolja cirkulacija, rastežu se tetive, a zglobovi postaju zdravi i gipki.

Masažom se smanjuju potkožne masnoće i jastučasti čvorići i ubrzava se dotok hranljivih materija u tkivo, zbog čega koža dobija jači tonus i vraća joj se elastičnost i mladoliki izgled. Masaža je posebno pogodna za redukciju stresa, jer deluje umurijuće na nervni sistem. Budući da podstiče cirkulaciju i smanjuje pritisak u venama i arterijama, veoma je delotvorna i za kardiovaskularni sistem.

U našem DEJA Estetic & Anti-Aging centru nudimo vam nekoliko vrsta masaža koje će vas opustiti i pomoći da rešite bol ili napetost u telu.

Relax masaža

Relax masaža se primenjuje sa ciljem opuštanja i odmora čitavog tela. Iako mnoge masaže imaju terapeutski efekat u lečenju određenih bolesti, ova masaža je osmišljena isključivo za relaksaciju i redukciju stresa.

U toku Relax masaže, terapeut vrši lagan i nežan pritisak na vaše telo, stimulišući cirkulaciju i blagotvorno delujući na vaše tkivo u cilju opuštanja. Tokom Relax masaže, terapeut koristi posebna biljna ulja koja smirujuće utiču na nervni sistem, čime se značajno smanjuju napetost i stres.

Poznato je da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja osobe, pa se Relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću. Relax masaža obuhvata celo telo i traje sat vremena, a DEJA Estetic & Anti-Aging tim vrhunskih fizioterapeuta će vam pružiti najbolju uslugu u redukovanju stresa i napetosti.

Parcijalna masaža

Kako samo ime kaže, parcijalna masaža se fokusira samo na jedan određeni deo tela. Parcijalna masaža traje pola sata i vi sami odlučujete koji deo tela želite da bude masiran. To mogu biti leđa, šake, noge, stopala itd.

Bilo da želite da se rešite bola, napetosti i ukočenosti u određenom delu tela, ili jednostavno želite da se opustite, ovaj tip masaže će vam svakako pomoći. Parcijalnom masažom postiže se poboljšanje cirkulacije dela tela koji je tretiran, a razbijaju se i masni jastučići koji uzrokuju napetost, pogotovu u predelu lopatica i ramena.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je najbolji izbor ukoliko želite da se rešite problema otečenih nogu i poboljšate vensku cirkulaciju. Problem otečenih i bolnih nogu nastaje zato što se metabolizam i limfni sistem usporavaju zbog brojnih faktora, pa dolazi do nagomilavanja tkivne tečnosti u venskom sistemu.

Limfna drenaža je efikasan metod za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Stručni terapeutski tim u DEJA Estetic & Anti-Aging centru će pravilnim, ritmičnim pritiskom na tretirani deo, ubrzati rad i protočnost limfnog sistema. Limfna drenaža je povoljna i za redukciju celulita i daje odlične rezultate ukoliko se kombinuje sa anticelulit masažama.

Anticelulit masaža

Iako je rasprostranjeno mišljenje da celulit ima veze sa povećavanjem telesne težine, to nije uvek slučaj. Sa celulitom se bore i punije i mršavije osobe. Celulit ima veze sa nakupljanjem i grudvanjem masnih naslaga ispod kože, prilikom poremećaja metabolizma u masnim tkivima, što može imati veze sa ishranom, pa čak i sa genetikom.

Nekada se celulit ne može otkloniti ni posle napornih vežbanja, budući da njegovo pojavljivanje ima veze i sa time što naša koža vremenom gubi elastičnost. Anticelulit kreme su se uglavnom pokazale kao neefikasne, budući da je neophodno vršiti pritisak na masne grudvice, u cilju njihovog razbijanja.

Anticelulit masaža razbija masne naslage i vraća koži izgubljeni tonus i elastičnost. Stručni tim fizioterapeuta u DEJA Estetic & Anti-Aging centru, pravilnim pritiskom i tretiranjem regije zahvaćene celulitom, uspešno će vas rešiti ovog upornog estetskog problema.

Refleksologija stopala

Odavno je poznata činjenica da su određene tačke na stopalima povezane sa organima u našem telu. Refleksologija stopala je stara veština prilikom koje se masiraju refleksne tačke na stopalima, kako bi se pospešio rad organa u organizmu. Refleksologijom stopala terapeut može otkriti koji organ u telu pati, prstima vršeći pritisak na stopalo. Ova masaža blagotvorno deluje na organe i uspostavlja ravnotežu u organizmu.

Masaža lica

Stres, nezdrava ishrana, nedostatak sna, zagađenje i dehidratacija su glavni neprijatelji kada je u pitanju mladoliki i svež izgled lica. Nekada ne možemo uticati na sve faktore koji oštećuju lepotu kože lica, pa ona ubrzano stari, usporava joj se cirkulacija, zbog čega ona gubi volumen i opada joj tonus. U DEJA Estetic & Anti-Aging centru, tim obučenih terapeuta će pravilnom stimulativnom masažom vratiti vašoj koži jedrinu i blistavost.

Masažom lica se podstiče cirkulacija i prokrvljenost tkiva, što koži vraća tonus i svežu boju jer se podstiče regeneracija ćelija i ćelijsko disanje. Masaža lica blagotvorno deluje i prilikom smanjivanja tamnih kolutova oko očiju i usporavanja nastanka bora i sitnih linija na licu.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107