Kurje oko je gruba, tvrda i bolna promena na koži stopala. Nastaje kao posledica dugoročnog nepravilnog položaja stopala.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja hirurg.
Pregledi i konsultacije su besplatni!
Cenovnik usluga možete pogledati na ovom linku.

Kurje oko najčešće uzrokuje neudobna obuća, kao i konstantno izlaganje stopala pritisku i trenju usled trčanja ili dugog hodanja.

Kako nastaje kurje oko?

Kurje oko će se uglavnom pojaviti na onom delu stopala koje je najizloženije pritisku. Delovi stopala koji najčešće stradaju su mali prst kao i regija između dva susedna prsta na stopalu.

Nastaje prilikom pritiska težine na prste, zbog čega dolazi do grubog utiskivanja kože u dubinu. Koža stopala ovakav pritisak prepoznaje kao trn i reaguje na taj način, stvarajući sloj kože oko mesta koje je pod pritiskom. Ovo zadebljanje je obično prečnika od nekoliko milimetara. Zbog toga što se zadebljanje širi i probija dublje slojeve kože, pojava kurjeg oka je veoma bolna i neprijatna.

Ove promene na koži su uglavnom bele, sive, smeđe ili braon boje, u zavisnosti od boje kože osobe koja se bori sa problemima kurjeg oka. Deo stopala gde se pojavi kurje oko je otečen i veoma bolan, što veoma smeta i ograničava osobu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Mnogi ljudi pokušavaju sanirati ovaj problem upotrebom raznoraznih krema i preparata. Međutim, ove metode traju dugo i ne obećavaju uspešan ishod, budući da se njima površinski deluje na kožu, a kurje oko nije površinska promena, već zadebljanje koje probija dublje slojeve kož,e sve do pokosnice kosti.

Najbolj izbor je lasersko uklanjanje kurjeg oka, budući da je ovo rutinska procedura koja će vas rešiti kurjeg oka posle samo jednog tretmana. Laser veoma brzo uklanja kurje oko i to samo jednim tretmanom koji se izvodi bezbolno pod lokalnom anestezijom. Uklanjanje je potpuno, a pacijent ne oseća nikakav bol ili nelagodnost. Nakon operacije, na mestu gde se nalazilo kurje oko ostaje mala rana koja se svakodnevno previja i štiti od infekcija zavojem ili flasterom.

Ukoliko se stvore uslovi koji su doveli do prve pojave kurjeg oka, ono se može opet pojaviti.

Prevencija nastanka kurjeg oka

Prevencija se sastoji u nošenju udobne obuće, redovnoj higijeni stopala, povremenoj masaži – naročito posle dužeg hodanja ili stajanja. Uz to, deformiteti stopala moraju se korigovati vežbama ili ulošcima za stopala.

Opšte je poznato da su naša stopala ogledalo zdravlja celog organizma. Iako su relativno mala, u stopalima se nalazi 26 kostiju, 33 zgloba, više od 100 ligamenata i 19 mišića. I pored toga što izgledaju snažno, stopala su veoma osetljiva i ukoliko ih ne tretiramo pravilno i ne reagujemo na vreme, mnogo toga može krenuti u lošem pravcu i imati uticaj na čitavo telo i život čoveka.

Stopala su podrška i nosilac čitavog našeg tela, pa kada se na njima pojavi nepravilnost, to se odražava na čitav organizam. Ukoliko se deformiteti i problemi sa stopalima ne rešavaju čim nastanu, dolazi do većih komplikacija koje se prenose ka kolenima, kukovima, karlici i na čitav kičmeni stub.

Ono što je važno je da se ti simptomi prepoznaju na vreme i preduzmu konkretni koraci ka njihovom rešenju. Stoga, nemojte čekati da bude prekasno. Posvetite pažnju svojim stopalima koju zaslužuju i to već danas.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107