Pedikir je odličan način da svojim stopalima pružite osnovnu negu. Pedikir je oblast estetike koja se odnosi na negu kože stopala kao i noktiju. Vrste pedikira koje možemo ponuditi klijentima su estetski i medicinski. Estetski se najpre odnosi na negu zdrave kože stopala kao i noktiju. Medicinski pedikir se pre svega odnosi na problematike koje se mogu pojaviti na koži stopala kao i noktiju.

Rano otkrivanje problema

Redovni pedikir može pomoći da se otkriju rani znakovi kurjih očiju, uraslih noktiju i gljivičnih infekcija. Ova stanja se lakše leče ako se otkriju u ranim fazama.

Smanjivanje mogućnosti infekcija

Rezanje i čišćenje noktiju sprečava njihov nepravilan rast i pojavu infekcije. Uklanjanje nečistoće i bakterija s Vaših stopala će takođe sprečiti razvoj gljivica na noktima i neugodan miris nogu. Jako je važno održavati zdrave nokte jer time štitite nožne prste od bolesnih stanja.

Čuvanje vlage kože stopala

Pedikir uključuje potapanje nogu u toploj vodi i masiranje uljima i losionima što čuva vlagu kože stopala. Pravilno čuvanje vlage kože smanjuje mogućnost stvaranja žuljeva i drugih problema stopala. Takođe je važno održavati vlagu zanoktica kako bi se sprečilo da nokti rastu izvan granica ili da se razdvoje krajevi noktiju što može dovesti do uzdizanja noktiju iz njihovih ležišta.

Peeling stopala

Ljuštenje, ili uklanjanje mrtvih stanica kože sprečava gomilanje stanica i nastanak kurjih očiju, koji mogu biti neugodni i bolni. Uklanjanje mrtve kože na stopalima, posebno na peti, podstiče rast novih stanica i stvara mekša i privlačnija stopala.

Podstiče cirkulaciju

Najugodniji deo pedikira je masaža. Masiranje pomaže podsticanju cirkulacije i opuštanju napetosti u listovima i stopalima. Jača cirkulacija može smanjiti bolove.

Opušta telo

Dobar pedikir može biti vrlo relaksirajući. Pomaže da se oslobodite stresa, a može biti i terapeutski. Stopala dobijaju premalo pažnje u usporedbi s drugim delovima tela poput ruku i lica. Zdrava stopala su vitalna za ukupno zdravlje i zato ih nemojte zanemariti. Barem jednom mesečno idite na pedikir kako bi Vaša stopala ostala zdrava.

 

Medicinski pedikir

Medicinski pedikir izvodi profesionalno osoblje, kvalifikovano za tretiranje medicinskih problema i preventivnu negu naših stopala.

Kvalitetna nega stopala tretira i preventuje probleme zadebljanja kože, kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikir nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinovan s masažom stopala, pilingom, maskom ili parafinskim pakovanjem ima umirujući i relaksirajući efekat.

 

Preventivno delovanje medicinskog pedikira

Hiperkeratoze se odnose na zadebljanja na koži peta, a vrlo često i na prstima. Zadebljanja se pojavljuju usled pojave izuzetno suve kože što je takođe uzrokovano lošom negom kože, usporenim metabolizmom u organizmu kao i neudobnom obućom.

Urasli nokti nastaju usled loše nege noktiju na nogama, koja se pre svega odnosi na pogrešan način sečenja noktiju. Vrlo važan detalj jeste čišćenje kanala koji se nalaze oko samog nokta.

Gljivice na noktima se jako često pojavljuju kao i gljivice na koži između prstiju. Gljivice na noktima nastaju usled korišćenja instrumenata ili turpija nakon osobe koja ima već zaražene nokte gljivičnom infekcijom. Nokat koji je oboleo postaje zadebljan, boja se menja od žućkaste do zelenkaste. Podiže se od nokatnog ležišta odnosno kreveca. Prisutan je i neprijatan miris.

Kurje oko nastaje usled dugotrajnog trenja u obući, na peti ili prstu. Tokom vremena stvara se zadebljanje koje polako prerasta u žulj koje može zauzimati dublje slojeve kože. Ukoliko je problem većih razmera, konsultovaćemo klijenta sa našim specijalistom hirurgije.

 

AKTUELNE CENE NAŠIH USLUGA POGLEDAJTE U CENOVNIKU!

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required