Mezoterapija je medicinska procedura podmlađivanja i revitalizacije kože kojom se kokteli hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, antioksidanasa i ostalih aktivnih supstanci biljnog porekla injektiraju u središnji deo kože – mezoderm.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja estetski hirurg.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Na ubrzavanje prirodnog procesa starenja utiču brojne okolnosti. Štetni uticaji spoljne sredine, slobodni radikali, UV zračenje, ali i nezdrava ishrana i stres utiču na lepotu naše kože i tela. Zbog svih ovih uticaja, koža gubi elastičnost i teksturu. Vremenom se, takođe, gubi potkožno masno tkivo, zbog čega koža lica i tela gubi tonus, slabije je prokrvljena, pa dolazi i do proširenja kapilara i neujednačenosti u pigmentaciji.

Svi ovi procesi starenja se ne mogu zaustaviti, ali se mogu tretirati i znatno usporiti. Danas su metode za podmlađivanje unapređene, pa se nudi sijaset tehnika za borbu protiv starenja, bez podvrgavanja hirurškom zahvatu.

 

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je medicinska procedura podmlađivanja i revitalizacije kože kojom se kokteli hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, antioksidanasa i ostalih aktivnih supstanci biljnog porekla injektiraju u središnji deo kože – mezoderm. Sastav koktela nije identičan za svaku osobu, već ga lekar određuje, u zavisnosti koji deo tela tretirate i šta želite da postignete.

 

Cilj mezoterapije

Cilj mezoterapije je povećavanje aktivnosti i ubrzavanje metabolizma ćelija koje su tretirane, budući da se zbog svih spoljašnjih uticaja njihov rad usporava, pa zato dolazi do brojnih problema sa kožom. Naša koža ima barijernu funkciju prema supstancama iz spoljne sredine, pa zato se velika količina aktivnih supstanci iz krema koje koristimo uopšte ne resorbuje. Budući da mezoterapijom utičemo direktno na potkožu, rezultati su brži i vidljiviji u odnosu na kreme koje sadrže vitamine, minerale i ostale supstance neophodne za lepotu naše kože. Ubrzavanjem metabolizma ćelija, podstiče se prirodna proizvodnja elastina i kolagena, koji su zaslužni za elastičnost, čvrstinu i svežinu naše kože.

 

Šta se može tretirati mezoterapijom?

Mezoterapija je metoda podmlađivanja kojom se može tretirati koža lica, tela i koža kosmatog dela glave.

Mezoterapijom možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea ili šaka unošenjem mezoterapijskih koktela koji sadrže potrebne supstance neophodne za regeneraciju i revitalizaciju kože. Cilj ove metode je smanjivanje bora, podizanje tonusa, hidratacija, tretiranje ožiljaka od akni, tamnih kolutova ispod očiju ili drugih pigmentacija na licu, vratu i dekolteu.

Lipoliza

je medicinska procedura prilikom koje se smanjuju ili uklanjaju masne naslage na licu ili telu. Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se ni pored dijete i fizičke aktivosti ne mogu adekvtno oblikovati. Ova metoda se ne koristi za gubljenje kilograma, već isključivo za reoblikovanje delova tela koji se tretiraju mezoterapijskim koktelima.

Mezoterapija protiv celulita

je medicinska procedura kojom se mezoterapijski koktel, specijalno formulisan prema tipu celulita, ubrizgava direktno u regije zahvaćene celulitom. Koktel je formulisan od aktivnih principa koji deluju lipolitički, čime eliminišu masne naslage koje su u osnovi celulita, kao i supstance koje deluju diuretički, čime se rešava problem zadržavanja tečnosti. Osim toga, različiti biljni ekstrakti i vitamini sadržani u koktelu, pored eliminacije celulita deluju i na kožu koja postaje jedrija i zategnutija. Mezoterapija protiv celulita postiže izuzetne rezultate u redukciji i uklanjanju celulita i u DEJA Estetic & Anti-Aging centru je često kombinujemo sa anticelulit masažom i limfnom drenažom, radi sto bržeg i potpunijeg efekta.

Mezoterapija protiv strija

je procedura tokom koje se koktel na bazi hijaluronske kiseline i specijalno formulisanog biorevitalizujućeg kompeksa osmišljenog za ublažavanje i uklanjanje strija, injektira direktno u strije. Hijaluronska kiselina popunjava dermis, dok biorevitalizujući kompleks pomaže regeneraciju kože kod atrofičnih depresija (strija) i zateže kožu.

Mezoterapija kose

predstavlja način prevencije i očuvanja zdravlja kose, ali i kože glave. Ova metoda podrazumeva primenu mezoterapijskih koktela specijalno formulisanih za stimulaciju rasta kose. Cilj ovog tretmana je zaustavljanje opadanja kose, jačanje strukture dlake i stimulacija rasta kose.

Mezoterapija može biti izvanredna dopuna drugim estetskim procedurama kao što su tretman hijaluronskom kiselinom, tretman Botolunski toksin, hemijski pilinzi, hirurški lifting, a redovnim tretmanima značajno se odlaže period korišćenja agresivnijih hirurških metoda.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107