Profesionalno šminkanje – rezervišete sebi izgled sa crvenog tepiha za koktel, izlazak, važan poslovni sastanak ili bilo koju drugu specijalnu priliku.

Živimo u svetu prepunom lepote. Ona je nekada toliko očigledna da je nemoguće ne primetiti je, a ponekad je malo manje uočljiva, pa je neophodno istaći je.

Kada je žensko lice u pitanju jedno pravilo je na snazi: nije strašno pokriti svoje mane i tu i tamo iskoristiti neki šminkerski trik (vizuelno povećati usne, pokriti podočnjake ili produžiti trepavice). Osnovna funkcija dekorativnih preparata za negu lica jeste da pokriju nedostatke na licu, a da naglase one crte i delove koji imaju atraktivan izgled. Savremenoj ženi pruža se široka mogućnost izbora. Kozmetička industrija nudi čitav spektar proizvoda veoma različite namene.

Profesionalno šminkanje je dekorativni tretman lica tokom kojeg profesionalni šminker ulepšava vaše lice kroz nekoliko koraka, koristeći različita dekorativna sredstva i proizvode prilagođene tipu kože i služeći se priborom za šminkanje.

Profesionalni šminker je osoba stručno obučena za to zanimanje, koja poseduje sertifikat, odnosno, dokaz o uspešno savladanim tehnikama šminkanja.

 

PROFESIONALNO ŠMINKANJE – KORACI

Priprema kože za šminkanje

 1. Čišćenje lica

Ukoliko je lice već našminkano, potrebno je ukloniti šminku odgovarajućim skidačem (u zavisnosti od toga da li je šminka vodootporna ili ne). Ako na licu nema šminke, dovoljno je očistiti kožu micelarnom vodom. U oba slučaja nakon čišćenja, nanosi se tonik.

 

 1. Hidratacija

Ukoliko je koža izrazito suva, potrebno je izvršiti hidrataciju i naneti odgovarajuću kremu.

 

 1. Baza/Prajmer

Nanošenje baze/prajmera je veoma bitan korak u šminkanju. Prvo, jer predstavlja „zaštitni“ sloj između kože i podloge, odnosno, pudera. Drugo, postoje razne vrste baze/prajmera koji čine šminku dugotrajnom i sprečava neželjene efekte poput presijavanja pojedinih delova lica, isušivanja… Tako postoje različite vrste baze/prajmera poput neutralnog (predviđenog za normalnu kožu), zatim za masnu kožu, suvu, za šminku rađenu isključivo za fotografisanje…

 

Korekcija kože

 1. Osnovni ton kože

Određivanje osnovnog tona kože pomoći će pri odabiru nijanse tečnog pudera (koji se prethodno bira u odnosu na tip kože – normalna, kombinovana, masna, suva). Postoje razne vrste četki za nanošenje tečnog pudera poput „bockalice“ ili takozvane „tvor“ četke, koja je napravljena od kombinacije prirodne i sintetičke dlake, zatim pljosnata, sintetička četka, četka sa gustom sintetičkom dlakom. Pored četki, za nanođenje tečnog pudera može da se koristi i Beauty Blender, odnosno, sunđerasto „jaje“

 

 1. Nanošenje korektora

Nakon odabira odgovarajuće nijanse korektora, sintetičkom četkicom korekto se nanosi na podočnjake i na nepravilnosti na licu (ukoliko ima potrebe za tim).

 

 1. Matiranje/Fiksiranje podloge (tečnog pudera, korektora)

U ovu svrhu, šminkeri uglavnom koriste transparentne pudere u kamenu ili prahu, iz razloga jer se oni prilagođavaju svakoj boji kože. Ova vrsta pudera nanosi se četkom od prirodne dlake, kako proizvod ne bi spao sa četke dok se ne dođe do lica 8što se dešava prilikom korišćenja četke od sintetičke dlake). Prstima se proverava da li je lice dovoljno matriano. Deo ispod oka matira se manjom četkicom, ali seprethodno prstom ukloni višak korektora.

 

Oblikovanje lica

 1. Merenje proporcija lica, blago senčanje puderom u kamenu (bronzerom) koji je malo tamniji od tečnog pudera. Senči se linija ispod jagodične kosti do uha.
 2. Highlighter – ovim proizvodom se naglašava vrh jagodične kosti, nanosi se iznad gore navedeno osenčenog dela lica.
 3. Rumenilo naneti gručnim pokretima, odgovarajućom četkicom.

 

Korekcije obrva

U zavisnosti od potrebe i želje klijenta, izvršava se korekcija obrva, za koju se mogu koristiti proizvodi poput senki za obrve, olovke, kremastih proizvoda namenjenih u tu svrhu i odgovarajućeg pribora, odnosno četkica. Ukoliko dođe do korekcije obrva, prvo je potrebno korigovati, tačnije dati oblik obrvi, zatim popunjavati.

 

Oblikovanje i šminkanje očiju

Veoma je bitno obratiti pažnju, pre početka šminkanja, na oblik očiju. Prilikom šminkanja očiju, mogu se koristiti razne tehnike profesionalnog šminkanja očiju poput tehnike olovke, zatim tehnika gel ajlajnera…

 

Usne

Veštom šminkom lako se mogu korigovati usne ukoliko postoji potreba za tim. Uz razne trikove, pomoću 3D tehnike, šminker može trenutno uvećati ili smanjiti vaše usne. Olovke za usne igraju veoma bitnu ulogu u oblikovanju usana. One daju taj „osnovni“ okvir, drže tečni karmin da se ne razlije i ne sklizne sa usana, produžavaju trajnost karmina.

Za kraj, potrebno je fiksirati šminku, mada to nije obavezno. Ako postoji potreba za fiksiranjem šminke, postoje fiksatori u spreju, koji su veoma praktični za korišćenje i veoma efikasni.

Kada je u pitanju profesionalna šminka, pratimo najnovije trendove i držimo korak sa modom. Koristimo najkvalitetniju šminku, sa velikim izborom boja. Naši iskusni šminkeri vašem licu daće potpuno novi izgled, toniranjem lica, isticanjem očiju ili usana.

 

Nudimo Vam šminkanje za sve prilike:

 • DNEVNA ŠMINKA
 • VEČERNJA ŠMINKA
 • ŠMINKA ZA VENČANJA
 • ŠMINKA ZA MATURU
 • SCENSKA I TV ŠMINKA

 

DNEVNA ŠMINKA

Verovatno vam je već poznato da postoje različiti tipovi šminke, tako da se razlikuju po prilikama u kojima se koriste. Dnevna šminka, kao što sam naziv kaže,  koristi se u raznim dnevnim varijantama, od one neobavezne za sve opuštene dnevne prilike, do onih malo ozbiljnijih, kao što su poslovne. Dnevna šminka treba da bude jedva primetna, a opet da istakne ono najlepše na vašem licu i da pokrije nedostatke, što znači da ne sme izgubiti na prirodnosti.  Najčešće se u ove svrhe nanose lagane podloge u kombinaciji sa nežnim i toplim zemljanim tonovima za isticanje jagodica, očiju i usana.

 

VEČERNJA ŠMINKA

Iz naziva možemo zaključiti da se radi o intenzivnijem tipu šminke pogodnim za većinu večernjih prilika. Obzirom na doba dana, večernja šminka zahteva malo jaču podlogu i  isticanje kontura lica drugačijom tehnikom šminkanja. Isto tako omogućava slobodu služenja većom paletom boja.

 

PROFESIONALNA ŠMINKA ZA SPECIJALNE PRILIKE

 

Ovaj tip šminke zahteva  glamurozniji izgled u odnosu na šminku za veče, pa samim tim dozvoljava više varijacija i prisutnost različitih detalja. Kako vam šminka ne bi izgubila na intenzitetu u ovakvim momentima, obavezan je specijalan fiksator šminke u vidu spreja, koji joj omogućava zagarantovanu višečasovnu trajnost.

 

 

PROFESIONALNA ŠMINKA ZA VENČANJE

Vaše vančenje je jedan od najvažnjih dana u Vašem životu. To je dan kada je samo najbolje dovoljno dobro. Mi to znamo i želimo da Vam pomognemo da svoje sudbonosno DA izgovorite u najboljem izdanju.

Prvi korak je proba sa kosultacijom koju zakazujemo prema Vašem raspoloživom vremunu i obavezama. Tada ćete izneti sve Vaše zamisli i uz konsultaciju s našim osobljem doći do najboljeg rešenja. U obzir ćemo uzeti sve, od karakteristika Vašeg lica i kose, pa sve do modela venčanice i nakita koji ćete nositi. Takođe, proba šminke služi kako bi ocenili koliko je vremena potrebno za čitav proces, kao i da dogovorimo sve detalje vezane za dan Vašeg venčanja.

 

Koliko traje profesionalno šminkanje?

Profesionalno šminkanje za sve prilike traje između 45-60 minuta. Vreme malo varira u zavisnosti od vrste šminke koja se radi ali i toga da li se stavljaju veštačke trepavice, cirkoni ili neki drugi dodaci.

 

Profesionalno šminkanje je sporazum između prirode i želje. Ona nas uvodi u čarobni svet boja i pokreta, stvara magiju koja budi lepršavo uzbuđenje. Od prvobitne istorijske primene vezane za verski ritual do danas kad taj ritual prerasta u umetnost zavođenja jedno je sigurno – svaka žena se raduje njenoj upotrebi.

Da bi ona dala očekivani maksimum prepustite se veštim rukama profesionalaca i zajedno sa njima utonite u svet boja, oblika i dobrog raspoloženja. Šminkom treba da istaknete ono najlepše na licu, naglasite prirodnu lepotu i zablistate gde god se pojavite.

 

AKTUELNE CENE NAŠIH USLUGA POGLEDAJTE U CENOVNIKU!

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107