Svilene trepavice – 1 na 1 – jedna je od metoda nadogradnje trepavica kojom se dobija volumen i dužina trepavica. Princip nadogradnje trepavica se zasniva na lepljenju veštačkih dlaka.

Pored raznih kozmetičkih tretmana i nege lica nadogradnja trepavica je zauzela važno mesto u svemu tome uz pomoć koje se brzo i efikasno dolazi do dugačkih i gustih trepavica.

Svaka veštačka dlaka se lepi na svaku pojedinačnu prirodnu dlaku. Kako prirodne trepavice ne bi bile preteške s nadogradnjom, veštačke dlake trebaju biti što laganije. Po težini one su jednake s prirodnom dlakom. Poseduju visok sjaj, tanke su i nalik prirodnim i odatle naziv svilene trepavice. Njima se postiže efekat gustih, dugih i crnih trepavica.

 

Tehnika nadogradnje trepavica

Razlike u tehnici nadogradnje trepavica su uočljive i odnose se na vrste dlačica koje se stavljaju kao i dužini i gustini za koju se odlučite. Za koju god tehniku da se odlučite neophodno je da se kao i kada se nadograđuje kosa isprate sva pravila neophodna da bi se postigao željeni efekat.

Ono što je najbitnije jeste da se što je više i bolje moguće sačuvaju Vaše prirodne trepavice.

Za ovaj kao i bilo koji drugi tretman, posebno kada je lice u pitanju, važno je naći osobu koja je stručna i koja će tačno znati da li može da Vam se bez ikakvih problema uradi nadogradnja trepavica i koja tehnika i stil bi Vam najbolje odgovarali.

 

Svilene trepavice – postupak nadogradnje

Nadogradnja svilenih trepavica se započinje otklanjanjem šminke ili ostataka šminke. Površina koju tretiramo mora biti potpuno slobodna od masnoća koje se zadržavaju na kapku. To ćemo učiniti odmašćivačem prirodnih trepavica u spreju ili tuferima za odmašćivanje trepavica. Nakon toga, nanosimo zaštitnu traku na donje trepavice. Ona sprečava da donje i gornje trepavice dolaze u dodir jedna s drugom. Na taj način se sprečava i prodor lepka ka donjim trepavicama.

Nakon rasčešljavanja trepavica počinjemo sa aplikovanjem veštačkih trepavica. Svaku dlaku pojedinačno hvatamo pincetom, uzimamo malo lepka s njenim početkom i lepimo za svaku prirodnu trepavicu. Naizmenično lepimo trepavice na jedno pa na drugo oko.

 

Reč je o tretmanu koji apsolutno nije bolan, i uz pomoć kojeg veoma jednostavno i brzo možete naglasiti lepotu Vašeg pogleda

 

Nadogradnja svilenih trepavica se radi na jednom oku po principu: sredina – početak – kraj. I tako sve dok ne zalepimo veštačku trepavicu na svaku postojeću prirodnu. Nakon lepljenja nanosimo učvršćivač i pažljivo odvajamo traku sa donjih trepavica.

Oči se ne otvaraju naglo već postepeno. Osoba kojoj se rade trepavice leži žmureći minimum sat i po vremena tako da je naglo otvaranje očiju veoma neprijatno. Nakon otvaranja očiju se mogu pojaviti suze ili blago crvenilo koje ubrzo nestaje navikavanjem na nove trepavice.

Nadogradnja trepavica je opuštajući tretman koji traje od 1-2 sata u zavisnosti od gustine trepavica na koje se apliciraju. Preterano guste ili potpuno retke skoro neprimetne trepavice su stvar Vaše lične želje ili predloga koji možete dobiti u salonu.

Postoji nekoliko različitih vrsta trepavica a to su: sintetičke, svilene i krznene, a dužina se kreće od 8 do 16 mm. Jako je bitno da se za ovaj zahvat obratite profesionalno obučenoj osobi, kako ne biste oštetili svoje trepavice ili ostali bez njih.

 

Korekcija nadogradnje trepavica

Korekcije nadogradnje rade se na par nedelja budući da je ciklus opadanja Vaših prirodnih trepavica do nekih mesec dana tako da i nadograđene trepavice opadaju sa Vašim prirodnim trepavicama.

Korekcijom se popunjavaju samo ona mesta gde nedostaju nadograđene trepavice. Postupak traje dosta kraće nego kada ste prvi put došli na nadogradnju i cena je automatski manja. Ono što treba naglasiti je da se korekcijom ne može smatrati ukoliko dođete s par preostalih dlačica, jer se tada radi kompletna nadogradnja.

 

Kakav redosled slaganja dlačica treba odabrati?

Nadogradnja svilenih trepavica može se raditi po principu manja – veća dlačica, odnosno takav redosled slaganja nadograđenih trepavica što profesionalci stručno nazivaju doll izgled, čime se postiže otvoreniji efekat oka, a ukoliko se radi od najmanje dužine u uglu očiju pa sve do najveće ka krajevima dobija se mačkasti izgled oka.

Postoje različiti oblici koji se kreiraju uz pomoć ovih trepavica i u suštini za to će Vas posavetovati naš stručni tim i predložiti Vam nešto što je u skladu s Vašim izgledom lica, oblikom oka i Vašim željama.

Takođe imate mogućnost da birate veličinu, debljinu i zakrivljenost trepavica, ali ono što svakako treba napomenuti jeste da u svemu tome veliki uticaj ima to kakve su Vaše prirodne trepavice.

U slučaju da imate male i tanke trepavice one ne mogu da nose ekstremno dugačke trepavice koliko god da je osoba iskusna u nadogradnji trepavica. To su zapravo neka sitna ograničenja koja morate imati u vidu kada se odlučite za ovaj tretman.

 

Svilene trepavice – održavanje

Svilene trepavice nisu teške za održavanje, ali postoje neke stvari kojih se morate pridržavati. Nakon nadogradnje ne smete kvasiti trepavice 24h, a kada prođe taj period obavezno je svakodnevno pranje sapunom u pravcu trepavica (znači ne trljati ih kružnim pokretima). Nemojte koristiti agresivne skidače šminke, micelarna voda je najbolji izbor,  jer u suprotnom možete da da ih oštetite i skinete. Nemojte da vučete i trljate trepavice kada se umivate.

Izbacite maskaru i uvijač pošto je najveći broj maskara baziran na petroleumskim uljima, ona će rastvoriti lepak i uništiti trepavice. Kada imate nadogradnju, maskara nije potrebna. Nemojte koristiti ni ajlajnere i olovke bazirane na uljima. Nije dozvoljeno trljanje očiju, grubo trljanje peškirom i spavanje na stomaku sa trepavicama u jastuku, jer sve to može da ih ošteti i da vam zbog toga otpadnu pre vremena.

Takođe, dobijate češljić s kojim možete svakodnevno češljati trepavice. Bilo kakvo trljanje, čupanje i ostalo nije dozvoljeno.

 

AKTUELNE CENE NAŠIH USLUGA POGLEDAJTE U CENOVNIKU!

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required