Estetska dermatologija predstavlja niz nehirurških metoda u regeneraciji kože, sa ciljem da uspori proces starenja, ali i da tretira problematičnu kožu zahvaćenu aknama i svojevrsnim pigmentacijama.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja estetski hirurg.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Koža je najveći organ ljudskog tela. Ima prevashodno barijernu funkciju i deluje kao prva linija zaštite tela od svih štetnih uticaja iz spoljašnosti, kao što su virusi, bakterije, ali i zagađenje vazduha. Svi ovi pomenuti činioci utiču na lepotu i svežinu naše kože, ubrzavajući proces starenja. Osim spoljašnjih činilaca, na zdravlje i jedrinu kože veliki uticaj ima i genetika. Proces starenja kože se ne može zaustaviti, ali se pravilnim anti-aging tehnikama može znatno usporiti.

Starenje kože

Proces starenja kože počinje mnogo pre nego što na koži primetimo bore ili opadanje tonusa lica i tela. Naša potkoža sadrži hijaluronsku kiselinu, elastin i kolagen koji su zaslužni za zdrav i mladolik izgled kože. Međutim, proces gubljenja hijalurona, elastina i kolagena iz kože počinje već od dvadeset pete godine, a razlog preuranjenom starenju su svakako stresan način života, genetika, UV zračenje, ali i nepravilna nega kože. Zbog svih pomenutih faktora, naša potkoža nije dovoljno hidrirana, što dovodi do stvaranja bora i smanjivanja volumena kože. Danas su neinvazivne opcije podmlađivanja raznolike, pa se nudi veliki broj načina za borbu protiv starenja, bez podvrgavanja hirurškom zahvatu.

 

Šta je estetska dermatologija?

Estetska dermatologija podrazumeva niz nehirurških anti-aging procedura kojima se deluje direktno potkožu, mesto gde se hijaluron, elastin i kolagen prirodno stvaraju.

Estetska dermatologija usmerena je na preventivne i regenerativne metode kojima se usporava proces starenja, ali takođe podmlađuje koža i u starijoj dobi. Za razliku od hidratantnih i anti-aging krema, kojima se deluje na površinski sloj kože, estetska dermatologija nudi tehnike kojima se deluje na samo potkožno tkivo, stimulišući prirodnu sintezu elastina i kolagena i podstičući stvaranje hijalurona, koji su najbitniji činioci za mladolik i zdrav izgled naše kože.

Koje procedure nudi estetska dermatologija?

U Deja Estetic &  Anti-Aging centru nudimo vam niz neinvanzivnih metoda podmlađivanja i regeneracije kože, bilo da želite da ublažite bore, rešite se ožiljaka od akni ili jednostavno, želite da povratite svežinu, jedrinu i zdravu boju vaše kože. Procedure koje nudimo su jednostavne, brze i bezbolne. Neželjenih efekata gotovo da nema, osim blagog crvenila na mestu koje je tretirano. Svi pregledi i konsultacije u Deja Estetic & Anti-Aging centru su besplatni i vrše se sa specijalistom plastične hirurgije, koji će vam pomoći u odabiru najbolje anti-aging metode za vas. U ponudi imamo sledeće metode:

  1. Tretman krvnom plazmom;
  2. Hemijski piling;
  3. Mezoterapija.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required