Mezoterapija tela je medicinska tehnika ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u dublje slojeve kože i potkožno tkivo.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve tretmane obavlja lekar specijalista.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Mezoterapija tela nam dozvoljava da nephodne vitamine, aminokiseline i minerale dostavimo neposredno u središnji deo kože – derm.

Koriste se tanke iglice kojima se u određenu regiju ubrizgavaju preparati bazirani na različitim aktivnim sastojcima u formi mezoterapijskog koktela. Mezoterapijski kokteli su vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati biljnog porekla. Sastav koktela određuje lekar, uzimajući u obzir problem i individualne osobine klijenta. Preparati koji se koriste doprinose i detoksikaciji organizma, a klijent ne samo da rešava svoj problem, već se i bolje oseća.

Šta je celulit?

Celulit je skup degenerativnih promena u potkožnom masnom tkivu. Grupice masnih ćelija su zarobljene u pregradama vezivnog tkiva i one vrše pritisak na krvne sudove usporavajući cirkulaciju.

Zbog pomenutih procesa dolazi do propadanja vezivnog tkiva, nakupljaju se toksini, a narasle masne ćelije vrše pritisak na površinu kože dajući joj izgled pomorandžine kore.

Pojam CELULIT označava estetski problem i ozbiljan zdravstveni poremećaj (posebno stanje vezivnog tkiva) prirodnih funkcija tela, a s obzirom na to da nije obavezno vezan za debljinu, mogu ga imati i mršavije osobe.

Mezoterapija protiv celulita je potrebna svima koji imaju problem sa celulitom, posebno ako ni nakon pravilne (često dijetalne) ishrane i redovnog vežbanja nisu uspeli da ga se reše.

Mezoterapija protiv celulita je medicinska procedura kojom se mezoterapijski koktel, specijalno formulisan prema tipu celulita ubrizgava direktno u regije zahvaćene celulitom. Koktel je formulisan od aktivnih principa koji deluju lipolitički, čime se eliminišu masne naslage koje su u osnovi celulita, kao i supstance koje deluju diuretički, čime se rešava problem zadržavanja tečnosti. Osim toga, različiti biljni ekstratki i vitamini sadržani u koktelu, pored eliminacije celulita, deluju i na kožu koja postaje jedrija i zategnutija. Mezoterapija protiv celulita postiže izuzetne rezultate u redukciji i uklanjanju celulita i u DEJA Estetic & Anti-Aging centru je često kombinujemo sa anticelulit masažom i limfnom drenažom radi što bržeg i potpunijeg efekta.

Kakav je vaš celulit?

Da bi lečenje celulita bilo uspešno, doktor treba da proceni koji je tip, vrsta i stadijum razvoja celulita prisutan kod vas.

  • Klasični tip celulita se odnosi na povećane masne ćelije koje potiskuju kožu i prave neravnine na površini. Većina žena ima ovu vrstu celulita;
  • Sekundarni celulit je posledica opuštanja kože, usled prekomernog sunčanja ili usled hormonskog disbalansa kod žena koje su ušle u menopauzu;
  • Mek celulit karakteriše nakupljanje tečnosti i na njega blagotvorno deluje drenaža;
  • Tvrd celulit odredjuje veći broj deformisanih masnih ćelija.

Postoji 4 stadijuma u razvoju celulita i u zavisnosti od toga se određuje sastav mezoterapijskog koktela.

Mezoterapijski koktel treba da sadrži supstance koje će ubrzati cirkulaciju, pojačati limfnu drenažu i detoksikaciju, obnoviti propalo vezivno tkivo i ubrzati metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Odnos i količina prisutnih supstanci zavise od stadijuma razvoja celulita, a to određuje i uspešnost terapije.

Mezoterapija tela – rezultati

Rezultati variraju u zavisnosti od životne dobi, telesne građe i od toga koliko je izražen problem koji se tretira. Kod većine pacijenata značajni rezultati počinju da se uočavaju nakon 2 do 3 tretmana. U proseku se radi od 6 do 10 tretmana, jednom nedeljno. Koža postaje zategnuta, glatka, dobija na jedrini i gubi se izgled takozvane pomorandžine kore.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107