Opadanje kose je pojačano u prelaznom periodu između leta i jeseni, zbog pojačanog izlaganja sunčevim zracima u toku leta. Štetnost UV zračenja se ne odnosi samo na kožu, iako se o tome najviše priča. Sunce nepovoljno utiče na strukturu dlake od njenog korena, pa sve do kraja vlasi. Zbog toga je opadanje kose najveće u periodu nakon letovanja kada smo se preterano izlagali suncu.

Šta se dešava sa našom kosom za vreme leta?

Sunce, morska so i hlor uništavaju hidrolipidni sloj kose. Hidro (voda) i lipid (masnoća) predstavljaju svojevrsni zaštitni sloj, kojim se obavija vlas i održava njena prirodna hidriranost. Zbog pomenutih štetnih uticaja, sva vlaga koja je u kosi, jednostavno ispari. Osim toga što se kosa isušuje, uništava se i keratin koji se prirodno nalazi u vlasi. Posledica ovih procesa je suva ispucala kosa, a budući da je koža glave dejstvom štetnih UV zraka, takođe oštećena, dolazi i do njenog opadanja.

Da li se opadanje kose nakon letovanja može sprečiti?

Opadanje kose nakon letnje sezone se može sprečiti, a osim toga, kosi se može vratiti svežina i blistavost. Tim Deja Estetic & Anti-Aging centra je za vas spremio nekoliko saveta kojih se morate pridržavati ukoliko želite da ubrzate prirodan proces regeneracije oštećene kose.

Budući da je kosa nakon letovanja isušena, a koža glave oštećena, opadanje kose se može zaustaviti jedino stimulacijom same kože glave (mezoterapijom), čime se oštećena koža i vlas vraćaju u život.

  • Mezoterapija kose

Mezoterapija kose predstavlja način prevencije i očuvanja zdravlja kose, ali i kože glave. Ova metoda podrazumeva primenu mezoterapijskih koktela specijalno formulisanih za oporavak oštećene kose i kože glave. Cilj ovog tretmana je zaustavljanje opadanja kose, jačanje strukture dlake i stimulacija rasta kose. Mezoterapija kose je odličan izbor nakon letovanja, budući da na kožu glave deluje na ćelijskom nivou, podstičući prirodnu sintezu ćelija i uspostavljanje mikrocirkulacije.

  • Skraćivanje krajeva

Iako mnoge kozmetičke kuće obećavaju oporavak ispucalih krajeva, taj deo dlake se, nažalost, ipak ne može oporaviti. Zato je najbolje skratiti ispucale krajeve kose nakon letovanja, budući da upravo oni uzrokuju mršenje kose i njen beživotni izgled.

  • Ishrana

Da biste kosu i nakon mezoterapije održavali zdravom i sjajnom, trebalo bi povećati unos namirnica bogatih vitaminima, omega-3 masnim kiselinama, cinkom itd. Ovih komponenata ima u lososu, spanaću, jajima, zobenim pahuljicama, ostrigama itd.

  • Samomasaža glave

Samomasaža je odlična, budući da se time podstiče cirkulacija, što (osim korena dlake), utiče na celu vlas. Ricinusovo ulje veoma blagotvorno utiče na kosu, tako da vam savetujemo da uveče izmasirate kosmati deo glave ricinusovim uljem i ostavite ga da preko noći deluje.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107