Zaštita kože od sunca i UV zračenja mora da vam bude na prvom mestu na spisku stvari koje morate završiti pre odlaska na letovanje. Štetnost UV zračenja vam je poznata, budući da se o tome mnogo priča i piše poslednjih godina. Lekari ne apeluju bez razloga da je zaštita kože od sunca i UV zračenja od presudne važnosti, jer ukoliko ne zaštitite svoju kožu, posledice su neizbežne.

Koje su posledice preteranog izlaganja sunčevom zračenju?

Ozonski omotač značajno je oštećen u poslednjih 30 godina čime je povećana količina sunčevog zračenja koja dolazi do zemljine površine. Posledica takvog UV zračenja je povećan broj obolelih od katarakte, kao i melanoma i nemelanomskih tumora kože. Osim toga, zaštita kože od sunca i UV zračenja je bitna i jer UV zraci dovode do ubrzavanja procesa starenja kože i preranog stvaranja bora i linija na koži.

Danas su štetni uticaji sunčevog zračenja na kožu nepobitno utvrđeni. Pojačano UV zračenje u toku letnjih meseci glavni je krivac za posledice koje nastaju na koži usled prekomernog izlaganja suncu. Međutim, trebalo bi imati u vidu i činjenicu da se približno 80% izlaganja sunčevom zračenju u toku čitavog života odigra u toku brojnih ali kratkih izlaganja, bez namere da se potamni.

Zaštita kože od sunca i UV zračenja – 5 SAVETA

 

Obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom

Bez obzira na to da li se izlažete suncu sa ciljem da potamnite ili ne, morate zaštiti svoju kožu u svakom momentu. Ovo pravilo važi čak i ako ste u hladu, budući da je UV zračenje štetno, čak i kada niste direktno izloženi suncu. Posebnu pažnju obratite na lice, jer je ono najizloženije štetnom zračenju. Savetujemo vam da na lice nanosite kremu za jačim zaštitnim faktorom (najpreporučljivije je koristiti sun block kremu za lice). Pored kreme sa zaštitnim faktorom, bitno je zaštititi se i odećom. Ukoliko se izlažete suncu u periodu kada je ono najjače, nosite šešir i tanku, laganu odeću koja prekriva ramena.

Očistite kožu od izumrlih ćelija pre izlaganja suncu

Sloj mrtvih ćelija na koži zapušava pore, što dovodi do pojavljivanja bubuljica i akni. Akne i bubuljice se pojavljuju jer se prilikom velikih vrućina lučenje sebuma povećava, pa ukoliko su pore zapušene, koža će burnije reagovati. Osim toga, sloj mrtvih ćelija može uzrokovati i neujednačenost tena, ukoliko se izlažete suncu sa ciljem da potamnite. Da biste izbegli ove posledice, obavezno uradite piling kože i tela. Veoma je preporučljivo da uradite i neki od tretmana koji podstiču sintezu ćelija, kao i lučenje kolagena i elastina. Mezoterapija ili mezoporacija su odličan izbor za ovu vrstu zaštite kože od posledica sunčanja, jer ovim tretmanima koža postaje otpornija, budući da ove metode podstiču metabolizam tkiva na ćelijskom nivou.

Samomasaža podstiče cirkulaciju

U toku tuširanja ili prilikom nanošenja hidratantne kreme, preporučljivo je da masirate kožu tela i lica blagim kružnim pokretima prstiju, budući da masaža podstiče cirkulaciju. Ubrzavanjem cirkulacije, ćelije postaju aktivnije, a samim tim koža je otpornija na štetne uticaje iz spoljašnjosti.

Pre 10 i posle 16 časova!

Znamo da ovog leta želite da imate savršenu boju kože koja će dugo trajati. Pitate se kako je moguće da nekima ten traje dugo po povratku sa letovanja, a nekome se boja brzo oguli. Rešenje je u pametnom izlaganju suncu. Ljudi koji izbegavaju sunce u periodu između 10 i 16h (kada je sunce najjače), zaštićeni su od oštećenja kože, pa je samim tim i ten koji su dobili ovim načinom sunčanja (pre 10 i posle 16h) dugotrajniji i ujednačeniji.

Izbegavajte solarijum

Ukoliko koristite solarijum da biste došli do preplanulog tena, preporučujemo vam da to više ne radite, jer se na taj način duplo više izlažete UV zračenju. Na ovaj način, rizik od raka kože se udvostručava.

Zaštita kože od sunca i UV zračenja je najbitnija stvar na koju treba da obratite pažnju ovog leta. Ukoliko se pridržavate jednostavnih saveta koje smo pripremili za vas, iz letnje sezone ćete izaći sa zdravom kožom i ujednačenim tenom.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107