loading...

Epilacija predstavlja metodu uklanjanja neželjenih malja emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti na površinu kože.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve tretmane obavlja lekar specijalista.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Kada je u pitanju uklanjanje dlačica sa lica i tela, ljudi se najčešće okreću poznatim i širokorasprostranjenim metodama kao što su depilacija, brijanje ili upotreba depilacione kreme. Ove metode su brze i kratkoročno efikasne, budući da ne utiču na koren dlake, već je najčešće kidaju ili samo skraćuju. To dovodi do njihovog jačanja i progušćivanja, što niko ne želi, kada su u pitanju dlačice na licu i telu.

Problem klasičnih metoda za uklanjanje dlačica je, pre svega, iritacija kože. Na koži se najčešće pojavljuje iritacija u vidu bubuljica ili blagog osipa, a svrab i crvenilo su gotovo uvek prisutni simptomi. Ove metode uklanjanja dlačica su agresivne i loše utiču na kožu, budući da se često površinski, zaštitni sloj kože oguli, zbog čega koža reaguje na prethodno pomenute načine. Takođe, zbog oštećenja kože koje se često ponavljaju, mogu se pojaviti i pigmentacije, odnosno fleke.

Trajna epilacija IPL aparatom

DEJA Estetic & Anti-Aging tim vam preporučuje trajnu epilaciju savremenim IPL aparatom, koji deluje direktno na koren dlake, ne oštećujući kožu.

Epilacija je bezbedan i praktično bezbolan tretman.

U toku epilacije se eventualno može osetiti blago peckanje. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci i fleke, koža postaje glatka i lepša, pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu i muškarca veoma važan. IPL aparati su najnovija generacija aparata za epilaciju i bezbedni su za vašu kožu, budući da tokom procedure svetlosna energija ne zahvata okolne delove kože, već je usmerena samo na deo koji je tretiran.

Koji delovi se mogu tretirati IPL epilacijom i da li je neophodno ponavljanje tretmana?

Epilacija je pogodna za sve delove tela gde se želite otarasiti upornih dlačica, kao što su nausnice, brada, podbradak, stomak, leđa, ruke, noge, pazuh, prepone, intimna regija.

Epilacija se mora ponavljati, jer se jednim tretmanom ne mogu trajno otkloniti sve dlačice. Jednim tretmanom se gubi oko 25% dlačica, pa je tretman potrebno ponoviti nekoliko puta u zavisnosti od regije koju tretirate i jačine korena dlake.

Da li postoje neželjeni efekti?

Epilacija je bezbedna i nema nežljenih efekata. U zavisnosti od stepena osetljivosti kože, može se osetiti blago peckanje u toku procedure ili crvenilo kože nakon tretmana, ali ovi simptomi nestaju nakon nekoliko sati.

Neophodna uputstva pre tretmana epilacije:

 • Prekinuti izlaganje suncu (2 nedelje) ili sunčanje u solarijumu (8 nedelja) pre tretmana;
 • Prestati sa korišćenjem krema za samopotamnjivanje najmanje 2 nedelje nedelje pre tretmana, dok koža ne posvetli;
 • Potpuno prekinuti upotrebu lekova, biljnih i prirodnih preparata koji mogu izazvati fotosenzibilizaciju kože, kako ne bi došlo do stvaranja hiperpigmentacija i ozbiljnih promena na koži, sličnih opekotinama;
 • Pre i tokom terapije nije dozvoljeno korišćenje antikoagulanasa;
 • Prekinuti upotrebu mehaničke epilacije (čupanje dlačica: depilacija voskom, pincetom i upotreba električnih epilatora ili uništavanje elektrolizom) najmanje 4 nedelje pre tretmana;
 • Za uspešnu epilaciju, dlačice treba da budu obrijane 1-2 dana pre tretmana, a potrebna dužina dlačice je oko 1mm.

Uputstva nakon tretmana epilacije:

 • Ukoliko se pojavi crvenilo posle tretmana, slično kao posle sunčanja, možete stavljati hladne obloge ili led, a po potrebi se može aplikovati krema na bazi nevena ili aloe vere;
 • Dok traje crvenilo, izbegavati upotrebu kozmetičkih sredstava na tretiranim regijama, kao i aktivnosti koje izazivaju jako znojenje;
 • Obavezno izbegavajte direktno izlaganje suncu (sunčanje), kao i solarijum (minimum dve nedelje) kako ne bi došlo do stvaranja nepotrebnih hiperpigmentacija kože i opekotina;
 • Pri kupanju i tuširanju izbegavajte trljanje i upotrebu hemijskih sredstava za piling u prvih par sati do par dana;
 • Prilikom tuširanja koristite mlaku vodu;
 • Izbegavajte nanošenje krema, dezodoransa i parfema 24 sata od tretmana;
 • Koristite kreme čiji je faktor zaštite SPF od 25 do 30;
 • U periodu između tretmana izbegavajte depilaciju voskom ili čupanje dlaka pincetom, pogotovo ukoliko tretmane sprovodite u kontinuitetu. Za uklanjanje dlaka u tom periodu najpoželjnije je brijanje.

Epilacija IPL aparatom je pravi izbor za žene i muškarce koji žele da se reše dlačica i sačuvaju svoju kožu od stalnih iritacija koje su uzrokovane klasičnim metodama uklanjanja dlačica.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required

made by ogitive & mpl-agency