loading...

Uvećanje usana  je medicinska procedura  uz pomoć koje se vrši povećanje volumena usana i eventualna  korekcija njihovog oblika, kontura ili asimetrije.

 U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja estetski hirurg.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Na uvećanje usana se uglavom odlučuju mlađe osobe koje trenutno nisu zadovoljne volumenom i oblikom ili starije osobe kod kojih je usled procesa starenja došlo do smanjivanja volumena usana i do atrofije tog područja.

Prilikom donošenja same odluke o uvećanju usana, veoma je važno uraditi konsultaciju sa svojim estetskim hirurgom, kako bi hirurg imao jasnu sliku o tome kakve rezultate želite da postignete, kao i mogućnost ostvarivanja vaših želja. Veoma je važno voditi računa o tome da volumen i oblik usana odgovaraju vašem licu da se ne bi postigao efekat veštačkih usana koje bi bile predimenzionirane.

Cilj je dobiti što prirodniji izgled usana.

Šta možemo da postignemo ovom medicinskom procedurom?

  • uvećanje usana;
  • popravljanje kontura i simetrije usana;
  • osvežavanje i hidriranje usana;
  • korekcija finih borica oko usana.

 

Ko su kandidati za proceduru uvećanja usana?

Najbolji kandidati za uvećanje usana su osobe sa tankim i/ili asimetričnim usnama, kao i osobe koje žele da istaknu konturu usana. Unapređenim tehnikama i novim filerima moguće je postići korekciju bora oko usana bez uvećanja volumena usana. Primenom ove tehnike, bore oko usana su značajno smanjene, konture usana jasnije, a usne dobijaju svežinu.

Pre samog zahvata, neophodan je pregled hirurga prilikom čega se utvrđuje da li je pacijent pravi kandidat za ovu intevenciju. Pacijenti u akutnoj fazi infekcije virusima iz grupe herpes virusa, pacijenti koji boluju od sistemskih bolesti vezivnog tkiva, poremećaja zgrušavanja krvi, kao i pacijenti na oralnoj antikoagulantoj terapiji – nisu kandidati za proceduru uvećanja usana.

 

Kako izgleda procedura uvećanja usana?

Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji pomoću specijalne, tanke igle što omogućava maksimalni komfor pacijenta. Filer se posebnim tehnikama ubrizgava direktno u usne, a sama procedura traje 10-15 minuta, posle čega pacijent može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Koji su neželjeni efekti?

Pregledom hirurga tokom kojeg se utvrdi da je pacijent adekvatan kandidat, odnosno da nema kontraindikacije, kao i korišćenjem adekvatnih tehnika tokom same procedure, neželjeni efekti su minimalni. U prva 24 časa od intevencije ponekad se pojavljuje blagi otok. Kod pojedinih pacijenata može se javiti modrica na mestu uboda, koja prolazi za nekoliko dana. Modricu je moguće  uspešno prekriti korektorom, tako da ne remeti socijalni život pacijenta.

U Deja Estetic & Anti-Aging centru usne možete uvećati sledećim metodama:

  • Biopolimer
  • Hijaluronska kiselina

 

Bipolimer je sintetički materijal koji se koristi za korekciju usana. Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Efekat je dugotrajan i traje od 5 do 10 godina. Zbog mogućih komplikacija, odnosno mogućnosti stvaranja granuloma oko mesta aplikacije preparata, izuzetno je važan izbor odgovarajućeg kandidata, kao i adekvatna tehnika aplikacije biopolimera.

 Hijaluronska kiselina je trenutno je najtraženiji filer za oblikovanje usana, popunjavanje usana i dodavanje volumena, jer je prirodnog porekla i ne izaziva alergijske reakcije i efekat je vidljiv odmah, što ga čini odličnom nehirurškom alternativnom estetskoj hirurgiji. Tretman hijaluronskom kiselinom je potpuno sigurna procedura, jer se radi o prirodnom materijalu koji se fiziološki nalazi u koži. Efekat traje 6-24 meseca, a svakom sledećom aplikacijom preparata trajnost filera se produžava.

Hijaluronska kiselina dodavanjem volumena, vezivanjem vode i stimulacijom sinteze kolagena, omogućava korekciju oblika i bolju hidrataciju usana, što daje lep oblik i mladalačku svežinu usnama. Hijaluronom tretirane usne imaju prirodni izgled.

 

U razgovoru sa estetskim hirurgom, utvrdićete koji su fileri najpogodniji za vaše usne.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required

made by ogitive & mpl-agency