loading...

PRP tretman je prirodna metoda podmlađivanja kože faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme.

U DEJA Estetic & Anti-Aging centru sve intervencije obavlja estetski hirurg.
Pregledi i konsultacije su besplatni!

Visoki zahtevi modernog društva, užurbanost i stres, sastavni su deo svakodnevice koji uništavaju prirodnu otpornost našeg tela, sve vreme oštećujući lepotu kože i ubrzavajući proces starenja.

Starenje kože se ne može zaustaviti, ali se primenom pravilnih tehnika i metoda za negu kože može znatno usporiti. Danas su neinvazivne opcije podmlađivanja raznolike, pa se nudi veliki broj načina za borbu protiv starenja, bez podvrgavanja hirurškom zahvatu.

Proces starenja se danas znatno ubrzava zbog stresnog načina života, ali i spoljašnjih faktora, kao što su zagađenje vazduha i nezdrava ishrana. Koncentracija elastina i kolagena (koji su zaslužni za elastičnost i jedrinu kože) se vremenom smanjuje zbog pomenutih faktora, pa se mladolik izgled kože gubi.

PRP tretman – Šta je tretman krvnom plazmom?

PRP tretman krvnom plazmom je nehirurška metoda, a naziva se još i “vampirski lifting”, budući da podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz sopstvene krvi (krvne plazme).

U tretmanu se koristi deo plazme koja sadrži visoku koncetraciju trombocita sa prirodnim proteinima, koji su najbitniji u procesu zarastanja i regeneracije tkiva. PRP tretman krvnom plazmom podrazumeva metod prilikom kojeg se iz krvi izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta, koji imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože. Putem ove metode zamenjujemo deficitirane i zarobljene faktore rasta i obnavljamo njihovu aktivnost.

PRP tretman – Koji je cilj tretmana krvnom plazmom?

Cilj PRP tretmana krvnom plazmom je podsticanje prirodnih mehanizama podmlađivanja i regeneracije kože, čime se postiže lučenje novog elastina i kolagena u koži i ubrzavanje metabolizma ćelija u regiji koja je tretirana. Posle ovog tretmana, koža postaje čvršća, jedrija, zategnutija, izgleda svežije i sjajnije, a bore postaju manje vidljive. PRP metodom se obnavlja tekstura kože i smanjuju se proširene pore, ožiljci i pigmentacije.

 

PRP tretman – Šta se sve može tretirati?

PRP tretmanom krvnom plazmom možete tretirati kožu lica, vrata, dekoltea, ali i telo i kosmati deo glave. Ovaj tretman je idealan za osobe koje žele postepeno, ali primetno poboljšanje teksture kože, tonusa i boje uz minimalno vreme oporavka.

 

Indikacije za primenu PRP metode:

  • Podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka;
  • Korekcija finih linija i bora lica;
  • Smanjivanje strija;
  • Podsticanje rasta kose;
  • Smanjivanje bora, ožiljaka i pora;
  • Korekcija tamnih pigmentacija i podočnjaka;
  • Povećanje volumena i tonusa lica.

 

Da li postoje neželjeni efekti?

Budući da se prilikom ovog tretmana koristi vaša sopstvena krvna plazma, ne postoji rizik od alergijskih reakcija. Na koži se može pojaviti crvenilo i nadraženost na mestu gde je krvna plazma injektirana, ali ovi simptomi se brzo povlače.

Koliko traju rezultati PRP tretmana krvnom plazmom?

Rezultati nakon serije PRP tretmana krvnom plazmom mogu trajati narednih 12 do 18 meseci. Za najbolje rezultate u podmlađivanju kože, potrebno je uraditi tri PRP tretmana u razmaku od mesec dana, a kasnije je poželjno održavanje na godišnjem nivou.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required