Šminka je savršeno sredstvo za prikrivanje tragova neprospavane noći i dobrog provoda sa društvom do ranih jutarnjih sati. Šminkom možemo potpuno da osvežimo izgled lica, sakrijemo nedostatke i istaknemo lepotu.

Međutim, često se dešava da dobijemo potpuno suprotan efekat.

Postoje greške zbog kojih umesto lepotice iz ogledala nas gleda umorna i nenaspavana osoba.

Donosimo vam najčešće greške koje pravimo kod šminkanja kada se šminkamo na brzinu i ne posvećujemo dovoljno vremena trenutku u kome se nalazimo. Jer niko ne želi da izgleda umorno kada se tako ne oseća. Niko neće primetiti vaš umor i neispavanost ukoliko izbegnete sledeće najčešće greške kada se šminkate:

Jutro bez hidratacije

Isušena koža neće vam pomoći da izgledate sveže. Obavezno nanesite hidratantnu kremu sa SPF-om i pričekajte da je koža upije. Tako ne samo da vraćate potrebnu vlagu koži, već je štite i od sunca.

Monotone boje

Definisanje i konturisanje lica je ključno za svež i odmoran izgled. Nemojte koristiti samo mat i zemljane tonove, dodajte malo boje. Rumenilo je ključno i trudite se da ga uvek imate na jagodicama. Dodatno naglasite obrve, stavite maskaru, sjaj u ružičastoj boji. Izbegavajte nude karmine i senke boje kože, osim ako nemaju malo sjaja. Razdvojite komplementarnim bojama čelo, oči, obraze i usne.

Pogrešan korektor

Svež izgled očiju je ključan za besprekoran izgled lica. Ako koristite korektor koji je previše svetao ili taman, u tom slučaju izgledaćete neprirodno i umorno. Bitno je da korektor bude što bliže vašem tonu kože, ali za nijansu-dve svetliji. Poenta korektora jeste da posvetli regiju ispod očiju, ali ne preterano.

Bez boje na obrazima

Isprana, bleda koža je umorna koža. Bez rumenila vaš ten izgleda beživotno i sivkasto. Obavezno je da uvek nanesete malo boje na vaše obraze jer rumenilo zaista daje fantastičnu svežinu našim licima, čini da izgledamo srećno, veselo i što je najvažnije od svega, sveže i odmorno.

Previše pudera

Previše pudera na licu može da učini da izgledate kao da imate masku na licu, pa ćete tako delovati starije. Kremasta tekstura na licu će vas podmladiti, tako da koristite tečni puder ili toniranu kremu. Ukoliko baš ne možete bez pudera u kamenu, nanesite ga samo na T zonu i dobro utapkajte. Višak skinite tako što ćete prisloniti maramicu preko. Koristite nijansu pudera koja odgovara vašem tenu. Ako niste sigurni koja je vaša boja, isprobajte je na vratu – ona koja se najmanje vidi je prava.

Oči u crnini

Ako preterujete sa šminkom u vidu tamnih senki i ajlajnera na kapcima, vaše oči mogu izgledati manje i umornije. Tamne nijanse mogu takođe naglasiti crvenilo očiju ako vam nedostaje sna.

Malo promenite ustaljeni način šminkanja i ocrtajte donji kapak olovkom u svetlijoj nijansi (idealna je nijansa malo tamnija od boje vašeg tena) i to će dati efekat odmornijeg i većeg oka. Jednako učinkovita može biti i bela boja u unutrašnjoj strani donjeg kapka.

Tamna olovka za usne

Olovka za usne nikada ne sme da bude tamnija od karmina ili sjaja za usne. Ako je tamnija, izgledaćete grubo i neuredno, naglašavajući svetliji deo usana, što će učiniti da izgledate beživotno i izmučeno. Neka olovka za usne bude u istoj boji kao što je vaš karmin i nanosite podlogu za karmin pre njegovog nanošenja, ako želite da vam karmin na usnama izgleda besprekorno.

Šminka čini čuda, ali samo ako se pravilno koristi.

Logično je da se dnevna šminka razlikuje od one koju ćemo naneti za lude noćne izlaske i čekanja zore. Dnevna šminka mora nas pratiti čitav dan, osiguravajući potpuno prirodan izgled koji će izdržati sve naše obaveze.

Decentno je ključ za uspešan dnevni make up. Lice treba izgledati prirodno i sveže.

Neka šminka bude u ulozi isticanja vaše lepote, nikako prikrivanja.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107