Savršen letnji ten je nešto čemu svaka od nas teži kada dođu odmori, more i sunčanje. Solarujum nikako ne preporučujemo, budući da se koža na taj način izlaže dodatnom zračenju koje je veoma opasno za naše zdravlje. Međutim, i pored činjenice da se savršen letnji ten ne može postići u solarijumu, većina se pre mora opredeljuje za ovu opciju ne bi li “pripremili” kožu za sunčanje. Ovo je najgora vrsta pripreme koju možete izabrati, jer ne samo da vam boja neće biti kvalitetna i postojana, već se izlažete ogromnom riziku od malignih oboljenja kože. Osim toga što je nezdravo, boja kože se umnogome razlikuje kada potamni u solarijumu i kada potamni prirodnim putem. Ukoliko želite da imate savršen letnji ten koji će trajati dugo i nakon sunčanja, pročitajte par saveta koje smo pripremili za vas.

Uradite piling kože pre sunčanja

Izumrle ćelije na površini otežavaju koži da ravnomerno potamni. Zato vam preporučujemo da uradite piling tela pre sunčanja jer ćete na taj način omogućiti mladim i novim ćelijama da “dišu”, a ten će vam biti blistaviji i ujednačeniji. Osim pilinga, preporučljivo je uraditi i tretmane koji će stimulisati sinzezu ćelija i ubrzati njihov metabolizam. Najbolji vid “oživljavanja” ćelija je mezoterapija. Zahvaljujući njoj  ćelije su nahranjene, pa je samim tim i dugotrajnost preplanulog tena znatno produžena.

Obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom

Korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom je veoma bitno ukoliko želite da imate savršen letnji ten koji će trajati dugo i posle sunčanja. Osim toga što na ovaj način štitite vašu kožu od zračenja, štitite je i od oštećenja koje i te kako utiče na kvalitet i dugotrajnost tena.

Izaberite pravo vreme za sunčanje

Preporučujemo vam da se aktivno izlažete suncu do 11h i posle 16h, budući da tada sunce ne emituje štetne UV zrake u velikim količinama, pa je rizik od toga da ćete izgoreti manji. Ukoliko izgorite na suncu, oštećena koža će ubrzo početi da se “ljušti”, a time se skraćuje dugotrajnost lepog tena. Ne možete kvalitetno potamneti za tri dana, zato izbegavajte celodnevno izlaganje suncu, jer na taj način samo oštećujete kožu. Pored toga što će vam taman ten kratko trajati, izlažete se velikom riziku da vam se na koži pojave fleke.

Unosite namirnice bogate karotenom

Da bi vam koža imala savršenu bronzanu nijansu, unosite namirnice bogate karotenom. Samim tim ćete nahraniti i ćelije iznutra. Namirnice koje vam preporučujemo su šargarepa, breskva, kajsija, lešnik, limun, itd.

Hidrirajte kožu nakon sunčanja

Veoma je bitno da nakon tuširanja uveče nanesete hidratantnu kremu za telo. Preporučujemo vam da koristite mleko za telo nakon sunčanja, umesto losiona. Iako je mleko za telo masnije od losiona, ističemo da je kožu potrebno više hidrirati u toku leta, budući da je sunce dodatno  isušuje. Ukoliko je svakodnevno hidrirate, boja će vam trajati dugo i nakon sunčanja.

Dakle, recept za savršen letnji ten je u kvalitetnoj pripremi, postepenom potamnjivanju, hidrataciji i zaštiti kože od štetnih UV zračenja. Pridržavajte se ovih pet jednostavnih saveta i ovog leta imaćete ten na kojem će vam ostali zavideti!

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107