Priprema kože lica za leto,posebno neposredno pred odlazak na more, trebalo bi da ima prioritet. Koža lica najviše trpi, budući da je konstantno izložena svim negativnim spoljašnjim uticajima. Do skoro je to bio mraz, sneg, vetar i hladno vreme, a sada nas čeka borba sa jakim i štetnim UV zračenjima, kao i pojačano znojenje koje može uticati na pojavu bubuljica. Ukoliko su nam pore zapušene prljavštinom, prašinom i ostacima šminke, naša koža neće biti blistava u letnjoj sezoni, a ten će biti neujednačen. Priprema kože lica za leto ne zahteva puno truda i vremena, a kada preduzmete sve potrebne korake, primetićete znatno poboljšanje. Zato vam dajemo nekoliko smernica šta svako od nas treba da učini za kožu svog lica pre odlaska na more.

Higijenski tretman lica na prvom mestu!

Kada je priprema kože lica za leto u pitanju, najbitnije je prvo dubinski očistiti lice.

Pomenuli smo već da je koža lica najizloženija svim negativnim uticajima, pa samim tim, u porama nakuplja dvostruko više prljavštine, za razliku od kože na ostalim delovima tela. Nažalost, pilinzi i preparati za dubinsko čišćenje lica koje nalazite u maloprodaji ne mogu u potpunosti rasteretiti lice i očistiti pore. Potpuno dubinsko čišćenje lica može uraditi isključivo stručni kozmetičar.

Mi preporučujemo higijensko čišćenje lica sa mikrodermoabrazijom. Higijenski tretman lica podrazumeva otvaranje pora, zatim apliciranje pilinga, ultrazvučno čišćenje lica i stavljanje maske koja se posebno pravi po vašem tipu kože. U Deja Estetic & Anti-Aging centru dermatolog će odrediti najbolji tretman koji pogoduje vašem tipu kože. Pored higijenskog čišćenja, mikrodermoabrazija je takođe vrlo bitna, budući da se njome u potpunosti otklanja sloj mrtvih ćelija, podstiče cirkulacija i sinteza ćelija.

Osim toga, preporučljiva je i mezoporacija lica. Ova metoda koristi pulsnu struju koja omogućava vitaminskim i mineralnim koktelima da prođu do dermisa, u kojem se stimuliše proizvodnja kolagena i elastina. Ovom metodom se “uspavane” ćelije aktiviraju i podstiče se metabolizam i cirkulacija, pa nam koža lica postaje otpornija na sve negativne uticaje kojima smo svakodnevno izloženi.

Kada preduzmemo preporučene korake u pripremi kože lica za leto,  rezultati koje možemo da očekujemo su:

  • Smanjeno lučenje sebuma koje se pojačava zbog letnje vrućine i znojenja, a izaziva pojavu bubuljica i mitisera;
  • Ravnomerno potamnjivanje kože;
  • Glatkoća kože i blistavost tena.

Hidratacija iznutra!

Da bi nam ten bio ujednačen i blistav u letnjoj sezoni, bitno je unositi puno vode. Ne treba unositi tečnost samo onda kada smo žedni, jer to znači da nam je organizam već dehidrirao, što veoma utiče i na izgled i zdravlje naše kože. Voda nije jedini način da se naše telo hidrira. Kako biste postigli savršenu i ujednačenu boju sunčanjem, pre odlaska na more povećajte unos namirnica bogatih beta karotenom. Šargarepe, breskve, kajsije i grejpfrut obiluju beta karotenom, pa vam preporučujemo da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu. Osim toga što će vas osvežiti u vrelim danima, hidriraće vaše telo iznutra i poboljšati izgled vašeg tena.

Obavezno korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom!

Korišćenje zaštitnih krema je obavezno uvek, ne samo na moru dok se sunčate. Da biste sačuvali kožu svog lica, od presudne je važnosti da je štitite od UV zračenja koje uzrokuje pojavu fleka i pegica. Koliko god fleke koje se pojavljuju deluju samo kao estetski problem, koža lica na taj način pokazuje da je oštećena nezdravim reflektovanjem UV zračenja. Sprečite da koža vašeg lica pati, koristite kremu za zaštitnim faktorom kada god izlazite napolje.

Uživajte u suncu i neka vam priprema kože lica za leto bude na prvom mestu!

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107