Perutanje kože po povratku sa letovanja je, čini se, neizbežno. Perutanje kože predstavlja odbacivanje mrtvih ćelija i stvaranje novih. Ovo je proces koji je normalan i naše telo to radi svakodnevno, međutim primetili ste da je ono pojačano nakon letovanja. U ostatku teksta saznajte zašto je to tako i da li postoji način da pomognemo svojoj koži u tom periodu.

Zašto je perutanje kože pojačano posle letovanja?

Iako je bronzana boja kože nakon sunčanja lepa i svi je priželjkujemo, sunce isušuje kožu, koliko god da se štite. Osim toga, ukoliko provodite puno vremena sunčajući se, zdrave ćelije brže i u većem broju izumiru. Zbog ovoga koža pojačano odbacuje mrtvi sloj ćelija u ovom periodu. Koža nakon letovanja “pati”, posebno ako ste izgorili na suncu. Koža je iz ovih razloga posle letovanja dehidrirana i potrebna joj je posebna nega.

Kako pomoći koži?

Dobra vest je što koži možemo pomoći posle letovanja, na različite načine i time je održati zdravom i hidriranom, čak i posle letovanja.

  • Piling

Znamo da je svakoj od nas teško da prihvati da se preplanuli ten ne može zadržati tokom čitave godine, a dodatno nas plaši kada primetimo da se koža “ljušti” jer to znači da je boja počela da se skida. Nažalost, svako od nas mora prihvatiti da je ovo prirodan proces i najviše ćemo pomoći koži ako, za početak, uradimo piling tela. Ovim ćemo sprečiti neujednačeno perutanje kože koje dovodi do “šarenog tena”.

  • Hidratacija nakon tuširanja

Budući da je koža isušena posle letovanja, potrebna joj je posebna nega, pa je stoga izuzetno bitno održavati je. Posle svakog tuširanja, obavezno namažite mleko za telo. Osim toga, povećajte unos vode kako biste se hidrirali iznutra.

  • Mezoterapija

Pored svih standardnih koraka za hidrataciju, ipak je najbolje dubinsko hidriranje i revitalizovanje kože posle leta. Mezoterapija je najbolji vid za ovu vrstu hidriranja kože, budući da se ovom metodom ćelije dubinski hrane, čime se podstiče proizvodnja elastina i kolagena. Naša koža ima barijernu funkciju prema supstancama iz spoljne sredine, pa zato se velika količina aktivnih supstanci iz krema koje koristimo uopšte ne resorbuje, pa je zato mezoterapija najbolji vid dubinske hidratacije kože. Budući da mezoterapijom utičemo direktno na potkožu, rezultati su brži i vidljiviji u odnosu na kreme koje sadrže vitamine, minerale i ostale supstance neophodne za lepotu i zdravlje naše kože.

Perutanje kože nakon letovanja je pokazatelj da je vaša koža oštećena i da joj je potrebna posebna nega u ovom periodu. Stoga, poslušajte naše savete i spasite svoju kožu od dehidratacije.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107