Lečenje kurjeg oka za mnoge ljude predstavlja iscrpljujući problem.S obzirom na to da ga najčešće mešamo sa žuljevima, i lečenje se odvija na pogrešan način. Potpuno je jasno zašto ljudi vrlo često mešaju ove dve bolne promene na stopalu, jer kurje oko u početnoj fazi veoma liči na žulj.

Kurje oko ili žulj?

Poznato je da se u toku letnjih meseci stopalo pojačano znoji i da veći deo dana provedemo na nogama. Stoga su nam i stopala podložnija bolnim promenama u vidu žuljeva ili kurjeg oka. Obe ove promene javljaju se zbog neudobne obuće i pojačanog znojenja stopala. Iako nastaju iz sličnih razloga, kurje oči i žuljevi se umnogome razlikuju. Naime, kurje oko je neophodno medicinski lečiti dok se žuljevi mogu sanirati i u kućnim uslovima. Ukoliko se promena na stopalu ne povuče posle nekoliko dana, već izaziva bolnije probleme, svakako je neophodno posetiti stručnjaka koji će vam pomoći u pronalaženju najboljeg načina za saniranje promene.

Zašto nastaje kurje oko?

Kurje oko nastaje na onim delovima stopala koja su najizloženija konstantnom pritisku, zbog čega naša koža ovu vrstu pritiska prepoznaje kao strano telo unutar stopala, pa stvara zadebljanje koje se širi u dubinu tkiva. Ova pojava je veoma bolna i neprijatna i izaziva velike poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Zašto je bitno odmah ukloniti kurje oko?

Stopala su potpora našem telu i bilo kakva promena na njima utiče na čitav organizam, pogotovo ako se radi o promeni kao što je kurje oko koja ne može proći „sama od sebe“. Ukoliko se radi o kurjem oku, bol koji osećamo prilikom hodanja ili stajanja zbog pritiska na stopalo se povećava, pa samim tim se i menja način koračanja. Ukoliko se kurje oko ne otkloni na vreme, može doći do komplikacija koje se prenose na kolena, kukove, karlicu i čitav kičmeni stub. Kada se pojavi bilo kakva bolna promena na stopalu, jako je bitno odmah otići lekaru koji će pronaći najbolji način lečenja za vas. Reagujte odmah kada primetite deformitet i ne dozvolite da se bezopasna bolna promena pretvori u mnogo ozbiljniji problem.

Lečenje kurjeg oka

Verovatno ste se nebrojano puta susreli sa salonima koji nude kozmetički pedikir za lečenje kurjeg oka. Osim toga, postoje i brojni saveti u vezi sa kućnim lečenjem ove bolne promene na stopalu. Nažalost, sami  ne možemo da saniramo kurje oko, niti nam kozmetički pedikir i kreme mogu pomoći u rešavanju ovog problema. Za ovu vrstu promene, ipak je neophodno njeno potpuno uklanjanje, budući da se ne radi o površinskoj promeni. Danas je medicina napredovala i lečenje kurjeg oka predstavlja jednostavnu i rutinsku proceduru koja će vas u potpunosti rešiti ove bolne promene posle samo jedne intervencije.

Kako sprečiti pojavljivanje kurjeg oka?

Pojavljivanje kurjeg oka možemo sprečiti nošenjem udobne obuće, korišćenjem uložaka za stopala i redovnom i pravilnom higijenom. Takođe, masaža stopala posle dugog stajanja ili hodanja je veoma blagotvorna. Preporučujemo vam, takođe, da tuširate stopala naizmenično hladnom i toplom vodom kako biste podstakli cirkulaciju i time pospešili njihovo zdravlje.

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107