loading...

Razmislite na trenutak o svom vratu. Dok lice redovno čistite, umivate, hidrirate… “mazite i pazite”, vrat je “presrećan” ako dobije bar kap parfema. Razlika u izgledu kože, između ta dva veoma “bliska” dela tela, vrlo je primetna.

Zaista, na vratu se brže pojavljuju prvi znaci starenja nego na licu, koje ima dobru (hranljivu) podlogu u potkožnom tkivu, bogatom krvnim sudovima i lojnim žlezdama.

Koža na vratu neminovno odaje naše godine jer se po mnogo čemu razlikuje od kože lica i tela. Naime, u toj regiji ona je veoma tanka, osetljiva i slabo prokrvljena. Ima posebno opušteno vezivno tkivo, manjak lojnih žlezda i nedostatak masnih naslaga. Upravo zbog toga je podložnija uticaju vremena, sunca i različitih iritanata. Na pojavu bora u velikoj meri utiču i genetika, ali i položaj glave.

Iako postoje specijalizovane kreme za negu ovog područja koje su masnije i hranljivije, katkad su sasvim dovoljni preparati koje svakodnevno primenjujemo za higijenu i negu lica. Najvažnije je da se kreme za vrat nanose pravilno, u smeru odozdo na gore. Međutim, ako su se bore već pojavile, neophodan je poseban pristup ovom problemu. Koža u toj zoni je slabijeg kvaliteta, a po dužini celog vrata mogu da se pojave izražene horizontalne linije koje izaziva pojačana kontrakcija mišića.

Tada je pravi trenutak za neoperativni postupak 3D mezonitima koje su sačinjene od biorazgradivog materijala. Za postizanje prirodnog, podmlađenog, odmornog i svežeg izgleda, tretman 3D mezonitima je prava opcija. Niti prilagođavamo tipu i zatečenom stanju kože, kako bismo dobili potpuno prirodan izgled. Tretman, kao rezultat daje, ne samo efekat podignute i zategnute kože, već i ona sama postaje mekša.

Niti se plasiraju uz pomoć igle „provodnika“ koja se potom izvlači bez ikakvih tragova. Broj niti je individualan i on direktno zavisi od stanja kože, efekta koji želimo da postignemo i procene lekara koji je edukovan za izvođenje ove estetske procedure.

Oporavak posle  tretmana mezonitima je veoma brz. Mogu se javiti sitni podlivi i otečenost nakon samog tretmana, ali to nestaje u roku od par dana. Dakle, osećaj edema i podliva najčešće nestaje  6 sati posle tretmana.

Dva sata pre tretmana ne konzumirati alkohol, a osobe koje piju oralnu kontracepciju bi trebalo da je prekinu. Ukoliko se posle tretmana javi bol, ne uzimati anelgetike i ne hladiti kožu oblogama.

U naredna dva meseca koža oko niti stvara nov kolagen, elastin i hijaluron koji joj pružaju elasticitet i volumen. Na taj način dolazi do dodatnog zatezanja potkožnih struktura što kožu čini osveženom i hidriranom, a bore se uspešno uklanjaju. Posle četiri do šest meseci mezoniti se potpuno razgrađuju zatežući opuštenu kožu vrata, a efekti tretmana traju i do nekoliko godina.

Zahvaljujući mezonitima lice i vrat se mogu potpuno remodelirati jer se veoma jednostavno postavljaju u različitim pravcima stvarajući armaturnu mrežu. Cilj estetske medicine i jeste formiranje stabilne strukture koja bi potkožno tkivo držala u čvrstoj poziciji i onemogućila opuštanje kože, a samim tim sačuvala mladolik izgled, karakteristične crte lica i prirodnu mimiku.

 

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required

made by ogitive & mpl-agency