Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože tokom dugog vremenskog perioda. Efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmlađivanja kože.

Hemijskim pilingom odstranjuju se površinski, izumrli slojevi kože, čime dolazi do njenog prirodnog obnavljanja. Idealni su kako za uklanjanje početnih znakova starenja i zatezane kože, tako i za uklanjanje površnih ožiljaka od akni, fleka nastalih kao posledica izlaganja sunčevim zracima, proširenih pora i grube, stare kože.

Hemijski piling može biti različite jačine, odnosno dubine dejstva – površinski, srednje dubine i dubinski piling.

Površinski, blagi piling

Ovo je najblaži piling i koristi se kada se žele ukloniti manje, površne bore, suvi i grubi delovi kože, manje fleke i akne. Nakon pilinga koža je glatka i nežna, ima svež i blistav izgled jer je uklonjen stari, grublji sloj, a nakon same intervencije nastavlja se intenzivirana stimulacija stvaranja kolegena i elastina. Ovim pilingom osvežavamo kožu i stimulišemo njenu regeneraciju. Ponavljanim tretmanima (na nedelju dana) kvalitet i izgled kože se sve više popravljaju. Oporavak posle ovog tretmana je najkraći i crvenilo koje se može javiti posle intervencije obično traje svega nekoliko sati. Nakon ovog pilinga nema perutanja kože i možete se šminkati.

Piling srednje dubine

Ovaj piling obično se radi trihlosirćetnom kiselinom i jači je nego površinski. Deluje na dublje slojeve kože, te se njime deluje na dublje bore i veće nepravilnosti. Pilingom srednje dubine skraćujemo vreme lečenja akni i smanjujemo mogućnost nastanka posledica akni (fleke, ožiljci). Efekti su veći nego kod površinskog pilinga, ali je oporavak duži, traje obično dva do tri dana.

Dubinski piling

Dubinski piling radi se fenolom i obično se njime deluje na duboke bore, značajnije na koži nastale nakon sunčanja, staračke fleke i prekancerozne promene. Dubokim pilinzima zatežemo kožu, poboljšavamo joj tonus, povećavamo produkciju kolagena, smanjujemo fine bore i linije. Ova vrsta pilinga je najefikasnija, ali je oporavak oko nedelju dana, nakon čega koža izgleda oporavljeno, mlađe i zategnuto.

Primena hemijskih pilinga

Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, dekolteu, rukama i nogama.

Promene na koži koje se tretiraju hemijskim pilingom:

  • Akne
  • Pliće bore oko očiju
  • Duboke bore oko očiju i nausnica
  • Solarni lentigo – male fleke kružnog oblika najčešće na rukama i licu
  • Melazma – fleke veće površine, nepravilnog oblika
  • Strije, ožiljci od akni
  • Fotoaging – starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja suncu

Hemijski piling nije bolan, a subjetivni osećaj ide od blagog do jačeg peckanja, te se kod dubljih pilinga koža obično dodatno hladi. Pre intervencije kožu je potrebno da pregleda dermatolog da bi se isključile eventualne problematične promene. Tretmani su individualni, prilagođeni tipu kože i problemu koji se rešava.

Nuspojave mogu obuhvatiti crvenilo, perutanje i blagi otok, ali njihov intezitet zavisi od tipa kože i dubine pilinga.

Broj intervencija zavisi od toga u kakvom je stanju koža i kakvi se efekti žele postići. Obično se savetuje šest do osam tretmana, u razmacima od dve do šest nedelja. Dubinski pilinzi se rade ređe, u većim vremenskim razmacima.

Hemijski piling je uvod u svaku Anti-Aging proceduru. Predlažemo ga kod pušača kao redovnu jednomesečnu negu za osveženje umorne, sivkaste kože. Takođe i nakon leta, radi smanjenja zadebljalog rožastog sloja nastalog usled dejstva UV radijacije, što može dovesti do niza problema na koži sklonoj mašćenju i bubuljicama.

Duboki piling savetujemo kao obaveznu jednogodišnju proceduru radi održavanja i unapređenja tonusa kože, za produkciju kolagena i elastina, otklanjanje hiperpigmentacije.

 

Nakon higijenskog plinga

Higijenski piling treba raditi tokom jeseni i zime, te se ne savetuju tokom proleća i leta. Koža se, nakon hemijskog pilinga uvek mora zaštiti kremom sa visokim zaštitnim faktorom, 30 i više, jer u suprotnom može doći do oštećenja mlade kože koja se otkriva nakon pilinga.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija na:

Mobilni: 065/2737-222
Telefon: 011/2381-509
Email: email hidden; JavaScript is required


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/deja.rs/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107