loading...

Starenjem se određene pojave događaju našem telu. Jedna od njih je gubitak lepote i punoće usana usled nestanka kolagena i prirodnih masnoća u našoj koži. U slučaju da ste u mladosti imali punije usne nego većina, taj nestanak neće previše uticati na vas, no ako ste oduvek imali tanke usnice, gubitak bitnih sastojaka usana bit će izraženiji i vidljiviji.

Srećom, postoje načini kako se rešiti problema tankih usana, a jedna od metoda kojima se žene sve više okreću u pokušaju da dobiju punije usnice su dermalni hijaluronski fileri. Dermalni fileri se koriste za popunjavanje bora koje se javljaju starenjem, a odlična je vest da isti mogu povećati i volumen vaših usana.

Kako na usne deluju dermalni fileri?

Naše usne su građene od velikog broja nervnih završetaka, bogato su prokrvljene, s dosta sluzavog tkiva, tanke kože i masnih ćelija. Kod korišćenja dermalnih filera za dobijanje punijih usana, filer se ubrizgava odmah ispod kože, izravno u tkivo kože kako bi ga podiglo. Tako se volumen usana povećava što doprinosi boljem izgledu celog lica.

Kako se pripremiti za tretman?

Ako ste se odlučili za povećanje usana za početak vam preporučujemo razgovor s odabranim estetskim hirurgom. Uverite se da ste izabrali pravog doktora, kao i ispravnu vrstu dermalnih filera. Danas je na tržištu široka ponuda dermalnih filera, no nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana. U Deja Estetic & Anti-Aging centru preporučujemo Juvederm dermalne filere.

Takođe, morate biti sigurni i kakve usne želite – senzualne i pune, blago punije usne radi stanjenja koje se javilo s godinama ili velike usne kojima bi se ponosila i Angelina Jolie? O tome je najbolje da se posavetujete s hirurgom kako biste bili sigurni da ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

Boli li tretman?

Morate biti svesni da će ubrizgavanje dermalnih filera u usne biti bolnije nego kod drugih delova lica, jednostavno zato što su usne pune nervnih završetaka osetljivih na svaki ubod igle. Srećom, ta bol je kratkotrajna i čim se dermalni filer ubrizga, bol se rasprši. Anestetska krema ili lokalni anestetici  će pomoći kod ublažavanja boli.

Šta nakon odluke?

Nakon što ste se odlučili, prošli kroz uvod u zahvat te sad sedite u estetskom centru spremni za tretman, javlja se osećaj nervoze. No to je normalno i događa se kod svakog zahvata na telu. Kad se ugodno smestite, lokalnom anestezijom ili kremom se umrtvi područje tretmana kako bi se u potpunosti smanjila bol. Potom će se malom iglom ubrizgati filer za usne uz prirodnu liniju usana.

Čitav zahvat traje 3 minuta, zavisno o tome koliko jak učinak želite. Čim zahvat završi, primetićete da je velik deo boa u potpunosti nestao.

Vreme čekanja

Ubrizgali ste dermalni filer, držite led na usnama kako biste ublažili oticanje i podlive, i šta vam je sad činiti? U početku učinak dermalnih filera može biti jači nego što zaista jeste, no imajte na umu da usne prvo oteknu te se potom vrate u normalno, sada povećano stanje. Pravi rezultat ćete videti nakon 7 do 10 dana, kada će se preparat preraspodeliti i dati svoj pravi učinak, a to su pune i senzualne usne.

Realna očekivanja

Ponekad se nakon ubrizgavanja dermalnih filera za usne može javiti osećaj nezadovoljstva.  Nakon što oteklina splasne ponekad osobe pomisle da im usne nisu velike onoliko koliko su želele. No istina je da je bolje ubrizgati nešto manje nego previše. U našem centru na konsultacijama našim klijentima objasnimo koliko ml preparata može biti dovoljno za željeno povećanje, zavisno o prirodnoj veličini vaših usana. Vrlo je važno imati realna očekivanja i biti svestan da su najčešće prirodni rezultati najbolji rezultati.

Za tretman povećanja usana u našem centru možete zakazati termin telefonski na broj telefona 065/2737-222. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite svoj upit na email hidden; JavaScript is required.

made by ogitive & mpl-agency