loading...

PRP terapija matičnim ćelijama se danas pominje svugde i sigurno je najaktuelnija tema u svetu estetike. Poznate osobe, kao i žene koje vode ubrzan svakodnevan život, okreću se tom rešenju. PRP ili krvna plazma bogata trombocitima nastaje iz telesnih ćelija vašeg tela i može vam pomoći da dobijete učinkovit agent protiv bora bez štetnih reakcija.

PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama može se upotrebljavati za:

 • Smanjenje glabelarnih linija, odnosno bora između obrva;
 • Smanjenje bora „mrštilica“;
 • Poboljšanje izgleda bora oko očiju;
 • Smanjenje nazolabijalnih bora;
 • Smanjenje bora smejalica;
 • Tretiranje ožiljaka od akni;
 • Smanjenje bora oko usana;
 • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim delovima tela.

 1. Tretman je brz i učinkovit

PRP terapija matičnim ćelijama traje oko 15 minuta nakon što se krv centrifugira i prikupi plazma. U tako dobijenoj plazmi koncentracija trombocita je do 4 puta veća nego u krvi u normalnim uslovima. Plazma se tankim iglicama injektuje u izabranu regiju. Nakon što tretman završi, slobodni ste nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

 1. Gotovo je bezbolan

Iako samo spominjanje injekcija i ubrizgavanja zvuči veoma bolno, ovaj tretman nosi samo malu dozu nelagode. Iako je potreban brzi niz ubrizgavanja na području tretmana, osetićete jako malo boli. I nakon tretmana bol je jako slaba. Zapravo, glavne nuspojave su osetljivost i blago crvenilo, tako da se odmah nakon završetka tretmana možete vratiti na posao.

 1. Reč je o vašim ličnim matičnim ćelijama

PRP je jedan od najprirodnijih tretmana podmlađivanja, jer se radi o vašim matičnim ćelijama. To se postiže koristeći vašu krv iz koje se prikuplja plazma, na način da se krv centrifugira i potom izdvoji plazma koja se obogati s hijaluronskom kiselinom. Ta bogata plazma omogućuje fantastične rezultate koji su vidljivi nakon tretmana. Osećaćete se sigurno znajući da vaše telo neće imati loše reakcije jer će prepoznati i prihvatiti vlastite ćelije.

 1. Obogaćeno je hijaluronom

Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni  deo naše kože, a u estetskoj medicini se koristi više od 25 godina. Tako se koristi i tokom ovog tretmana na način da se pomeša s vašom plazmom. Reč je o čuvenom sastojku koji briše bore i hidratizuje kožu.

 1. Nema vremena oporavka

I dok drugi tretmani poput tradicionalnog Face liftinga zahtevaju odsustvo s radnog mesta, PRP ne traži vreme oporavka, niti zahteva ikakva ograničenja nakon što je terapija gotova. PRP je uistinu revolucionaran način za prevenciju starenja.

PRP je veoma siguran tretman. Reč je o potpuno prirodnoj metodi za uklanjanje bora i tamnih krugova koja podmlađuje vaš izgled u trenu. Uz jako malo boli i bez vremena potrebnog za oporavak, ovaj tretman je idealan za moderne žene u pokretu. Mala količina nelagode može se javiti nakon zahvata, no osim toga nisu zabeležene nikakve štetne nuspojave.

PRP je metoda koja je nainvazivna, bez rezova, ožiljaka i sa kratkim periodom oporavka. Preporučuje se 3 tretmana godišnje sa pauzama od 4-6 nedelja izmedju tretmana. Rezultati su vidljivi nakon nedelju dana a pun efekat za 2-4 meseca. S obzirom da se radi o plazmi samog pacijenta, metoda je potpuno bezbedna jer nema alergijskih i drugih imunoloških reakcija.

Ako vas zanima više informacija o ovom inovativnom podmlađivanju kože lica slobodno nam se obratite telefonski na 065/2737-222 ili putem maila  email hidden; JavaScript is required